Lisaks on algkoosseisu oodata Axel Witselit. Kõik nimetatud mehed sekkusid eile Taaniga mängu teisel poolajal, vedades 2. minutil 0:1 kaotusseisu jäänud FIFA edetabelijuhi 2:1 võidule.

Kuigi Belgial on tabelis kuus punkti ning edasipääs 16 parema sekka kindel, täidab De Bruyne, Hazardi ja Witseli algrivistusse nimetamine Martinezi sõnul katsetuslikku eesmärki.

"Eden, Kevin ja Axel alustavad Soome vastu, sest me peame nägema, kui vormis nad on ja kaua nad kestavad," ütles Belgia hispaanlasest loots. "Ning see on meie jaoks võimalus venitada nende mänguvormi maksimaalsele tasemele."

Kõige suuremat puudust tundis Belgia eile avapoolajal just De Bruynest, kes turniiri esimese mängu Venemaa vastu vahele jättis, sest taastus veel 29. mail Meistrite liiga finaalis Manchester City - PSG saadud näovigastusest. Esimesele Belgia väravale andis De Bruyne eile resultatiivse söödu, teisele tabamusele sai ta ise väravasöödu Hazardilt, kel on olnud Madridi Realis raske vigastusterohke hooaeg.

Witsel oli pikalt rivist väljas alates jaanuarist, kui ta Dortmundi Borussia eest mängides vigastas Achilleuse kõõlust.

Martinez avaldas, et väiksed vigastused segavad hetkel Nacer Chadlit ja Thorgan Hazardit. Ühtlasi kaalutakse veel, kas ründaja Romelu Lukaku peaks alustama algkoosseisus kolmandat mängu järjest.

Soome ja Belgia mängivad esmaspäeval kell 22 samaaegselt Venemaa ja Taaniga. Kui Belgia võidab Soomet ja Taani Venemaad, võib B-grupi teisena edasipääseja selguda kolme võrdselt punkte teeninud meeskonna võrdluses ehk nn "surnud ringis", kus esimesena arvestatakse nende omavahelistes mängudes teenitud punkte, teisena nende konkreetsete mängude väravavahet ja kolmandana löödud väravate arvu.