Cristiano Ronaldo viis küll veerandtunnise mängu järel Portugali kontrarünnaku järel juhtima, kuid 45 minutit hiljem juhtisid sakslased juba 4:1. Esmalt patustasid Portugali kaitsjad avapoolaja lõpus neljaminutilise vahega kahe omaväravaga, kui teravate pealelöökide järel suunasid palli oma võrku Ruben Dias ja Raphael Guerriero.

Teise mängupoole avaminutitel tegi Kai Havertz seisuks 3:1 ja tunniajase mängu järel Robin Gosens juba 4:1. Teise poolaja keskel suutis Diogo Jota Ronaldo söödu järel veel vahet vähendada, ent rohkemaks Portugal võimeline ei olnud.

Statistika:

.

Teises tänases F-grupi mängus tegid Prantsusmaa ja Ungari 1:1 viigi. Viimases voorus kohtub maailmameister Prantsusmaa Portugaliga ja Saksamaa Ungariga.

F-alagrupi tabeliseis pärast teist vooru: 1. Prantsusmaa 4 punkti, 2. Saksamaa 3 punkti, 3. Portugal 3 punkti, 4. Ungari 1 punkt.

Kui Portugal võitis avavoorus Budapestis Cristiano Ronaldo kahe värava abil Ungarit 3:0, siis Saksamaa piirdus Prantsusmaa vastu 0:1 kaotusega.

Mängu eelvaade:

Eeldatavad algkoosseisud (uefa.com andmetel):

Portugal: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho; Diogo Jota, Bruno Fernandes, Bernardo Silva; Ronaldo.

Saksamaa: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Havertz, Müller; Gnabry.

Portugali koondise peatreener Fernando Santos ütles mängueelselt, et nad austavad tugevat Saksamaa koondist, kuid kartust neil ei ole.

"Ma ei karda üldse Saksamaad. Ma arvan, et kaks meeskonda austavad üksteist, sest nad teavad, et mõlemal poolel on võimsad jõud, mis suudavad mängu otsustada. Mõelda, et Portugal on Saksamaa vastu favoriit, kui mängitakse Saksamaal, on natuke liig. Kui mängijad sedasi mõtleksid, poleks meil lootust ka viiki saada," sõnas Santos.

Avamängu järel kõvasti kriirikat saanud Saksamaa juhendaja Joachim Löw usub, et kui ründemäng saadakse õigesti jooksma, tuleb ka võit. "Meeskonna ambitsioon ja otsusekindlus on eeskujulik. Seetõttu teame, et oleme võimelised pöörde tooma. Kui suudame ees olla jõulisemad, suudame Portugali ka võita. Peame võtma riske, et olla viimases kolmandikus ohtlikumad," sõnas Löw.

Mängu peakohtunik on inglane Anthony Taylor.

F-alagrupi tabeliseis enne teist vooru: 1. Portugal 3 punkti, 2. Prantsusmaa 3 punkti, 3. Saksamaa 0 punkti, 4. Ungari 0 punkti.