Illinoisi kohus võttis eelmisel kuul menetlusse hagi, mille esitas üks tuvastamata endine Blackhawksi mängija. Mehe väitel ignoreeris klubi süüdistusi selle kohta, nagu oleks tema ja veel üks mängija langenud videotreeneri Brad Aldrichi seksuaalse ahistamise ohvriks. Intsidendid juhtusid teineteisest eraldi.

Portaal TSN teatab, et on mängijad identifitseerinud, kuid ei tohi juhtumi delikaatsuse tõttu nende nimesid ilma loata avaldada.

Kohtu dokumentides on süüdistaja nimeks pandud taolistele olukordadele tüüpiliselt John Doe. Ta väitis, et Aldrich, kes enam Blackhawksis ei tööta, saatis talle "ebasobivaid tekstisõnumeid" ning ähvardas teda nii "füüsiliselt, finantsiliselt kui ka emotsionaalselt", kui ta "seksuaalsest tegevusest keeldub".

Juhtumitega kursis olev isik rääkis TNS-ile, et Blackhawksi toonane tehnikatreener Paul Vincent viis temaga jagatud mängijate mure juhtunu kohta 2010. aasta mai koosolekul klubi presidendi John McDonough'i, asepresidendi Al Maclsaaci, peamänedžeri Stan Bowmani ja meeskonna spordipsühholoogi James Gary lauale, paludes juhtkonnal ühendust võtta Chicago politsei seksuaalkuritegude osakonnaga, kuid tema palve lükati tagasi.

Hageja advokaat Susan Loggans rääkis, et tema kliendi sõnul ahistas Aldrich teda ja teist mängijat oma kodus mitmel korral aastatel 2009-2010.

Blackhawksi pressiesindaja Adam Rogowin keeldus ajakirjanikega juhtumi kinni mätsimise süüdistust arutamast, kuna tegemist on veel pooleli oleva kohtuvaidlusega.

NHL-i klubi kaitsev advokaat John Stiglich kirjutas, et juhtum tuleks lõpetada, kuna Illinoisi osariigi seaduste kohaselt tuleb seksuaalse ahistamise hagi sisse anda 300 päeva jooksul alates väidetavast intsidendist või mälestustest, mis ohvril taastuvad pärast seda, kui ta on need alla surunud. Advokaat väidab, et viimane stsenaarium antud juhtumi puhul kindlasti ei rakendu, sest hageja teatas juhtunust psühholoog Garyle juba 2010. aasta mais ning ootas 11 aastat, enne kui klubi kohtusse kaebas.

Stiglich lisas, et isegi kui hageja pärast seda kuni 2019. aasta juulini oma mälestused alla surus, oleks ta pidanud kohtusse pöörduma enne 2010. aasta aprilli või maid.

Juhtunuga kursis olev allikas rääkis, et kaks Blackhawksi mängijat olid pöördunud 2010. aasta 16. mail Vincenti poole enne Stanley karikasarja läänekonverentsi finaalseeria avamängu Chicago ja San Jose Sharksi vahel. Nad olevat oma tehnikatreenerile, kes ka lühikest aega politseinikuna on töötanud, öelnud, et Aldrich oli neid oma korteris purju jootnud, pornot vaadanud ja üritanud neile oraalseksi teha.

Väidetavalt rääkis Vincent sellest kõigest psühholoog Garyle, paludes viimasel omakorda mängijatega rääkida. Kohtusse pöördunud mängija sõnul veenis Gary vähemalt ühte mängijat selles, et "seksuaalne rünnak oli tema enda süü, et ta oli vägivallatsejaga kohtudes teinud vigu ning ise lasknud seksuaalsel aktil toimuda."

Vincenti kohtumine klubi juhtkonnaga olevat aset leidnud päev hiljem San Joses Marriotti hotellis.

Süüdistatav videotreener Aldrich lahkus Blackhawksist peale 2010. aasta Stanley karika võitu. Ametlikuks põhjuseks toodi mehe soov liikuda edasi uutele tööpõldudele. 2012. aastal palgati ta Oxfordis Miami ülikooli poolt ning hiljem liitus ta Michiganis Houghtoni keskkooli hokimeeskonna treenerite tiimiga.

2013. aasta oktoobris mõisteti Aldrich süüdi 2013. aasta märtsil toimunud seksuaalses intsidendis, mis puudutas ühte 17-aastast mängijat, keda ta treenis.

Tänaseks 38-aastane Aldrich mõisteti 2014. aasta veebruaris üheksaks aastaks vangi viieaastase katseajaga, mis lõppes 2019. aastal. Kohtudokumendid paljastavad, et ta on nüüd Michigani osariigis seksuaalkurjategijana arvel.