Poolakad hoidsid E-grupi mängus Rootsi - Slovakkia pöialt slovakkidele, kes oli neid avavoorus 2:1 võiduga üllatanud. Rootsil oli avamängust kirjas 0:0 viik Hispaaniaga. Tabeliseis enne homset Poola ja Hispaania duelli on nüüd selline: 1. Rootsi 4, Slovakkia 3, 3. Hispaania 1, 4. Poola 0.

Teoorias on kõik veel Poola kätes, kirjutab Sport.pl, sest võidud Hispaania ja viimases voorus Rootsi vastu viiksid nad kindlasti kaheksandikfinaali. Praktikas pole see aga üldsegi kerge ülesanne ning reaalsem oleks poolakatel unistada edasipääsust läbi alagrupikaaslaste soodsate tulemuste.

Hetkel on Poola seisus, kus neil tuleb homme Hispaaniat võita või vähemalt viiki mängida, et veel edasipääsust unistada. Kaotuse korral jääb kolmapäevane kohtumine Rootsiga Poola selle EM-i luigelauluks.

Rootsi peatreener Janne Andersson ütles peale mängu: "On hea, et meil on kahest mängust neli punkti. Oleme sel aastal mänginud seitse kohtumist ja lasknud endale lüüa vaid ühe värava. Meie ründeliin oleks täna enamat väärinud, nad mängisid kohati fantastiliselt."

Rootsi penalti realiseerinud Emil Forsberg: "Tunne on absoluutselt imeline. Ma olen ülimalt õnnelik. Mängisime esimesest poolajast vaid poole, kuid olime teisel poolajal paremad. Teame, et oleme mentaalselt tugevad. [Robin] Quaison tegutses penaltini viinud olukorras fantastiliselt."

UEFA.com-i tekstiülekanne vahendab endise Slovakkia koondise kaitsja Marian Zemani (aastatel 1994-2003 27 mängu) kommentaari: "Tegime hea esimese poolaja, sest ei kinkinud Rootsile palju võimalusi. Teine poolaeg meil siiski hästi ei läinud ning see olukord meenutas Poola mängu. Meid survestati kõvasti ning me ei pääsenud vastaste väljakupoolele kauemaks palli hoidma. Peame tunnistama, et Rootsi oli parem."