Penalti andis Hollandile hoogu juurde

Esimesel poolajal sai näha Hollandi head palli liigutamist – nende mängus oli nii kiirus kui ka 1-2 puutega mängimise kvaliteet. Sellele vaatamata pakkus kohtumise algus siiski piisavalt põnevust ja enne avaväravat ei domineerinud Holland veel mängu otsustavalt. David Alaba kinkis Hollandile kerge võimaluse juhtima minna, kui tegutses penalti põhjustanud olukorras liiga uljalt. Pärast penaltit ei võtnud hollandlased jalga gaasilt ning pigem pandi hoogu juurde ja otsiti pidevalt uusi variante, kuidas väravat lüüa.

Austria jaoks tähendas see, et nemad olid sunnitud rohkem kaitsefaasile keskenduma. Riske võeti vähe ja pigem prooviti oma liinid hoida kompaktselt palli taga. Samas oli näha, et Hollandi rünnakute ajal ei suudetud oma kasti piisavalt organiseeritult kaitsta ja seal tekkisid probleemid.

Austria üritused ei kandnud vilja

Austria väravavaht Daniel Bachmann tegi 60. minutil nurgalöögi olukorras suurepärase tõrje, mis andis Austriale aega ennast kokku võtta. Tollel hetkel 0:2 kaotusseisu jäämine oleks nende jaoks olnud väga keeruline. Eriti just esimese poolaja mängupilti arvestades. EM-il on senimaani väravavahtide osakonnas näidatud väga head kvaliteeti ja Bachmanni esitus kinnitas seda.

Paraku sai Holland juba kuus minutit hiljem ikkagi oma värava kätte. Austria üritas veidi kõrgemalt vastaseid pressida, aga üleval ei saadud sellega piisavalt hästi hakkama. Holland nägi ära, et Austria liinid on kõrgel ning kohe tulid sinna ka jooksud ja pall. Väga isetult ja klassiga lõpetatud rünnak. Viimased 15 minutit proovis Austria julgemalt otsida oma väravavõimalusi ja palli liigutati julgemalt vastaste väljakupoolel. Holland tegutses oma karistusalas distsiplineeritult ja Austria saatis karistusalasse kaheldava väärtusega tsenderdusi, mida oli keeruline realiseerida.

Teine poolaeg oli üldjoontes Austria jaoks mänguliselt parem. Võeti küll risk, et kõrgemalt pressida ja see karistati ka väravaga, aga alla nad ei andnud ja testisid ikkagi Hollandi kaitset. Arvestades seda, et lõviosa Austria koondise mängijaid mängib igapäevaselt Saksamaal, siis oleks oodanud tugevamat vastuhakku ja seda juba varem, kui ainult viimased 15-20 minutit.

Jalaga mängivaid väravavahte on lust vaadata

Teisel poolajal sai sooja sisse ka Bachmann, kui tal oli rohkem jalaga mängu ja kahel korral näitas oma enesekindlust ja klassi. Tõenäoliselt on ta väravavaht, kes trennis rondot mängides on ilmselt päris hea. Lust on vaadata väravavahte, kes palliga mängida ei karda. Aastatega on väravavahtide roll läinud suuremaks ja enam ei ole nad lihtsalt mängijad, kes kinnastega väravas seisavad. Tipp nais- ja meeskondades oodatakse, et väravavaht oleks justkui lisamängija kaitseliinis. Kasti- ja liinitaguse kontrollimine, mängu ja ka rünnaku avamine tagant peavad tänasel päeval olema kõrgel tasemel.