Väravale oli kõige lähemal Inglismaa keskkaitsja John Stones, kes sai avapoolajal nurgalöögi järel peaga löögile, kuid pall tabas posti.

Kui Inglismaa sai turniiri avamängu järel kõvasti kiitust, siis ilmselt seekordse esituse järel on oodata ka laitust. Šotimaa võitles samal ajal südikalt ning jättis endale viimase vooru eel võimaluse ka edasi pääseda.

Inglismaa ja Šotimaa vastasseis on ka jalgpalliajaloo vanim riikidevaheline duell. Esimene omavaheline mäng peeti 1872. aasta 30. novembril. Glasgow’s 4000 pealtvaataja ees peetud matš lõppes 0:0.

D-alagrupi tabeliseis enne viimast vooru: 1. Tšehhi 4 punkti, 2. Inglismaa 4 punkti, 3. Horvaatia 1 punkt, 4. Šotimaa 1 punkt.

Viimases voorus mängivad omavahel Tšehhi ja Inglismaa ning teises mängus lähevad vastamisi Horvaatia ja Šotimaa.

Inglismaa vs Šotimaa.

Enne mängu:

Inglismaa alustas turniiri suurepäraselt, kui avamängus alistati 1:0 eelmise MM-i hõbe Horvaatia. Tulemusest olulisem oli isegi mängupilt, kus inglased suutsid kogu sündmuste käiku hästi kontrollida.

Šotimaa alustas samal ajal turniiri kaotusega, kui avamängus jäädi 0:2 alla Tšehhile. Kahe meeskonna legendaarseim suurturniiride kohtumine leidis aset 1996. aasta EM-i alagrupiturniiril, kus Inglismaa võitis Paul Gascoigne’i iluvärava järel 2:0.

Inglismaa ja Šotimaa vastasseis on ka jalgpalliajaloo vanim riikidevaheline duell. Esimene omavaheline mäng peeti 1872. aasta 30. novembril. Glasgow’s 4000 pealtvaataja ees peetud matš lõppes 0:0.

Eeldatavad algkoosseisud:


Inglismaa: Pickford; Walker, Stones, Mings, Shaw; Phillips, Rice, Mount; Sterling, Kane, Rashford.

Šotimaa: Marshall; Hendry, Hanley, Tierney; Forrest, McTominay, McGinn, McGregor, Robertson; Armstrong; Adams.

„See kohtumine on kõigi asjaosaliste jaoks väga eriline. Eriti tähtis on see kahe koondise poolehoidjate jaoks. See annab mängule vürtsi juurde. Oleme heas seisus ja võtame minevikust kaasa mitmeid positiivseid mälestusi,” sõnas uefa.com’i vahendusel Inglismaa peatreener Gareth Southgate.

„See on väga ajalooline vastasseis. Ajalugu on pikk ja see mäng on tähtis kõigi jaoks. Inglased armastavad öelda, et heitlused Šotimaaga ei ole neile tähtsad, kuid olen seal töötanud ja tean, et tegelikult on see neile väga tähtis. Nad ei taha Šotimaale kaotada. Samamoodi ei taha ka meie kaotada. Kõik teavad, et oleme Inglismaaga mängides väga kirglikud. Naudime nende alistamist. Hiljuti ei ole seda siiski väga juhtunud,” lisas omalt poolt Šotimaa peatreener Steve Clarke.

D-alagrupi tabeliseis enne teist vooru: 1. Tšehhi 3 punkti, 2. Inglismaa 3 punkti, 3. Horvaatia 0 punkti, 4. Šotimaa 0 punkti.