EM-il tegi esmaspäeval otsa lahti Portugali kapten Cristiano Ronaldo, keda häirisid lauale pandud Coca-Cola pudelid. Portugallane tõstis need endast eemale ja nihutas lähemale veepudeli, öeldes: "Jooge vett!" Kusjuures Ronaldo liigutuse tõttu langes Coca-Cola väärtus neli miljardit dollarit.

Teisipäeva õhtul otsustas sarnaselt käituda prantslaste tähtmängija Paul Pogba, kes võttis osa Prantsusmaa ja Saksamaa mängule järgnenud pressikonverentsist. Pogba, kes moslemina alkoholi ei tarbi, otsustas laualt ära võtta sinna asetatud Heinekeni alkoholivaba õllepudeli.

Kolmapäeval jätkas "traditsiooni" Itaalia koondislane Manuel Locatelli, kes asendas pressikonverentsil samuti Coca-Cola pudeli veega.

Edaspidi võib selline käitumine aga karistusi tuua. "UEFA tuletas osalevatele koondistele meelde, et sponsorlepingud on turniiri toimumiseks üliolulised ning nende abil aidatakse ühtlasi arendada noorte ja naiste jalgpalli üle kogu Euroopa," vahendas BBC UEFA pressiteadet.

Tänavuse EM-i direktori Martin Kalleni sõnul on mängijad lepinguliselt kohustatud turniiri reegleid täitma. Samas lisas ta, et mõistab näiteks Pogba käitumist, kes tegi seda usulistel põhjustel.

Kallen tuletas BBC vahendusel koondistele meelde, et nad on lepinguliselt kohustatud reegleid austama. Vastasel juhul on võimalik, et ees ootavad distsiplinaarkaristused. UEFA ei kavatse karistada ühtegi mängijat individuaalselt, vaid alaliitu, mille koondisesse pallur kuulub. "Iga alaliit saab ise vaadata, kas nad võtavad midagi mängija osas ette, kuid meie ühegi palluri kallale otse ei lähe. Meie lepingud kehtivad osalevate riikide jalgpalliliitudega," sõnas Kallen.