Esimesel poolajal oli ilmselgelt üritavamaks pooleks Tšehhi. 36. minutil lõi Dejan Lovren karistusalas küünarnukiga vasti Patrik Schicki nägu nii, et tšehhil oli ninast korralikult veri lahti. Seejärel läks kohtunik olukorda videost üle vaatama ning määraski Tšehhi kasuks penalti.

Lõpuks läks Schick ise penaltit lööma ning lõi kindlalt alla vasakusse nurka. Schick on sel EM-il löönud nüüd kolm väravat ja sellega on ta praegu turniiri suurim väravakütt.

Teist poolaega alustas hoogsamalt Horvaatia ning 47. minutil mängiti kiirelt karistuslöök lahti. Vasakul äärel sai palli Ivan Perišic, kes murdis kasti ja võttis palli paremale jalale. Järgnes pealelöök, mis maandus tagumise posti ääres.

Kahe vooru järel on Tšehhil nüüd neli punkti ning sisuliselt edasipääs kindlustatud. Horvaatia on kahe vooruga kogunud ühe punkti. Viimases voorus läheb Tšehhi vastamisi Inglismaaga ning Horvaatiat ootab ees kohtumine Šotimaaga.

Horvaatia vs Tšehhi.

Enne mängu:

Horvaatide ja tšehhide jaoks algas seekordne turniir väga erinevalt. Horvaatia kaotas avamängus 0:1 Inglismaale. Tšehhi sai aga magusa võidu, kui 2:0 mängiti üle Šotimaa. Kaks meisterlikku väravat lõi Patrik Schick.

Eeldatavad algkoosseisud:

Horvaatia: Livaković; Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol; Modrić, Kovačić; Rebić, Vlašić, Perišić; Petković.

Tšehhi: Vaclík; Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil; Král, Souček; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

„Peame oma ründemängu parandama. Šotimaa ja Tšehhi vastu tulevad keerulised mängud. Olen optimistlik, kuna andsime viimati Belgiale ja Inglismaale korraliku lahingu. Vajame võitu, et koguda enesekindlust. Üks võit, kus lööme üks või kaks väravat, annaks meie edasistele lootustele palju juurde. Näeme sel korral hoopis teistsugust Horvaatia koondist. Ma ei räägi ainult lähenemisest, taktikast ja stiilist, vaid teeme muudatusi ka algkoosseisus,” sõnas Horvaatia peatreener Zlatko Dalic uefa.com’i vahendusel.

„Meie soov on kõigile selge – tahame alagrupist edasi pääseda. Kui saame kahest järgmisest kohtumisest ühe punkti kirja, siis on edasipääs ilmselt olemas. Horvaatia koondis on MM-hõbe, kelle ridades on tõelised tippmängijad tippklubidest. Kui tahame edu saavutada, siis peame taaskord tegema meeskonnana suurepärase esituse. See on meie jaoks ainus moodus, kuidas võime võita,” lisas Tšehhi peatreener Jaroslav Šilhavy.

Horvaatia ja Tšehhi on varasemalt omavahel kohtunud kolmel korral. Seni on horvaatidel kirjas üks võit ning kaks matši on jäänud viiki.

D-alagrupi tabeliseis enne teist vooru: 1. Tšehhi 3 punkti, 2. Inglismaa 3 punkti, 3. Horvaatia 0 punkti, 4. Šotimaa 0 punkti.