Kohtumise ainus värav sündis 77. minutil, kui penaltist saatis palli võrku Emil Forsberg. Eelnevas olukorras oli Slovakkia puurilukk Martin Dubravka maha tõmmanud Rootsi ründaja Robin Quaisoni.

Rootsi plaan nägi sel korral taas ette kindlat kaitsemängu ja oma võimaluse otsimist. Võrreldes Hispaaniaga peetud kohtumisega oldi sel korral siiski rohkem palliga mängus sees. Kui Hispaania vastu jäi rootslastel hea võimalus kasutamata, siis sel korral seda enam luhta ei lastud.

Kahe vooru järel on Rootsil nüüd neli punkti ning sisuliselt on neil edasipääs kaheksandikfinaali olemas. Slovakkia on kahe vooru järel kolme punkti peal.

Viimases voorus läheb Rootsi veel vastamisi Poolaga ning Slovakkiat ootab matš Hispaaniaga.

Poolal ja Hispaanial on omavaheline teise vooru mäng veel pidamata.
Rootsi vs Slovakkia.

Enne mängu:

Mõlemad tiimid võivad esimese vooru kohtumisega rahule jääda. Rootsi suutis viigistada Hispaaniaga. Samas jäid rootslastel avakohtumises väravad löömata. Kas nüüd saadakse selles vallas ka statistilised numbrid kirja?

Slovakkia pakkus alagruppide avaringis ühe suurema üllatuse, kui alistas Poola 2:1.

Eeldatavad algkoosseisud:


Rootsi: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; S Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Berg.

Slovakkia: Dúbravka; Pekarík, Šatka, Škriniar, Hubočan; Kucka, Hromada; Haraslín, Hamšík, Mak; Duda.

„Võrreldes Hispaaniaga ei tee Slovakkia arvatavasti nii kõrget pressingut. Seega saame tõenäoliselt näidata oma mängu teise külje alt. Võtmesõnaks saab oma mängurütmi leidmine. Hispaania vastu jäi meil sellest puudu. Hiljuti mängisime Armeeniaga, kes kaitses ka madalalt. Suutsime ründefaasis teha toona hea esituse,” sõnas Rootsi peatreener Janne Andersson uefa.com’i vahendusel.

„Poola alistamise järel ütlesin mängijatele, et sellist võitu tuleb nautida. Samas on selge, et viie minuti kuulsuse järel tuleb teha 20 minutit tööd. See on alati nii! Ootame huviga seda kohtumist. Ootame rasket mängu ja leiame, et võrreldes Poolaga on Rootsil rohkem kvaliteeti. See on meie jaoks uus väljakutse, kuid usume, et me saame veel edu nautida,” lisas omalt poolt Slovakkia peatreener Štefan Tarkovič.

E-alagrupi tabeliseis enne teist vooru: 1. Slovakkia 3 punkti, 2. Hispaania 1 punkt, 3. Rootsi 1 punkt, 4. Poola 0 punkti.