11. minutil realiseeris Memphis Depay penalti ja 67. minutil lõpetas kiirrünnaku väravaga Denzel Dumfries, kellest sai teine Hollandi koondislane läbi ajaloo, kes kummaski oma kahes esimeses EM-i mängus võrku sahistanud. Varem oli sellise trikiga hakkama saanud vaid Ruud van Nistelrooy.

Teises tänases C-alagrupi mängus alistas Ukraina täna 2:1 Põhja-Makedoonia. Grupi viimased mängud peetakse esmaspäeval, kui kell 19 kohtuvad üheaegselt Põhja-Makedoonia ja Holland ning Ukraina - Austria.

Edasipääsu on lisaks Hollandile varem kindlustanud A-grupist Itaalia ja B-grupist Belgia.

Tabeliseis:

Holland mängis Ukraina vastu maha 2:0 eduseisu, kuid võttis Denzel Dumfriesi 85. minuti tabamusest siiski kohustuslikud kolm punkti. Austria jättis oma võidu samuti üsna hilja peale, lüües makedoonlastele 2:1 ja 3:1 väravad alles 78. ja 89. minutil, lõpetades sellega suurturniiride üheksamängulise võiduta seeria. Viimase värava autor Marko Arnautovic sai hiljem UEFA-lt ebasobiva väravatähistuse ja kõnepruugi eest ühemängulise keelu.

Tänane võit emmale-kummale meeskonnale tagaks juba alagrupist edasipääsu. Kaotuse korral jäävad mõlemale kõik võimalused ka veel viimaseks vooruks, mis C-alagrupi puhul peetakse esmaspäeval kell 19.

Kubemelihasevigastusest on Hollandil tagasi Ukraina mängu vahele jätnud Juventuse keskkaitsja Matthijs de Ligt.

Viimased kuus omavahelist mängu on lõppenud Hollandi võiduga. Austerlased said Hollandi vastu viimati võidurõõmu maitsta 1990. aasta mais enne MM-i toimunud maavõistlust Viinis.

Ajalugu ennustab justkui väravarohket mängu, sest viimases seitsmes omavahelises mängus on löödud 30 väravat ehk 4,3 väravat matši peale.

Suurturniiridel on Holland ja Austria vastamisi läinud vaid 1978. aasta MM-il, kui turniiri hilisem finalist Holland võttis alagrupiturniiri teises voorus 5:1 võidu.

Eeldatavad algkoosseisud (Uefa.com):

Holland: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Wijndal; F de Jong, De Roon, Wijnaldum; Depay, Weghorst

Austria: Bachmann; Lienhart, Alaba, Hinteregger; Lainer, Laimer, Sabitzer, Grillitsch, Ulmer; Baumgartner, Kalajdzic

Olybeti koefitsiendid: Holland 1.68, viik 3.94, Austria 5.60

Hollandi peatreener Frank de Boer: "Matthijs de Ligt alustab. Ta on viimasel paaril päeval hästi treeninud. Ta võttis kõigest osa ja on valmis. Kui ilm on kuum, ei lähe sa kogu aeg pressima, vaid pead leidma ka muid viise võimaluste loomiseks. Austria on olnud mitu aastat tõusuteel. Nad on ühtsed ning neid on väga raske võita."

Austria peatreener Franco Foda: "Üks on selge: me vajame kaheksandikfinaali pääsemiseks veel punkte. Seda me ka pärast ajaloolist avamängu võitu üritame."