Valitsevate ERC3 ja ERC3 Junior klasside meistritena alustavad hooaega eestlased Ken Torn ja Kauri Pannas, kes sel hooajal heitlemas ERC Junior meistritiitli nimel. Kui möödunud aastal võistlesid ja võitsid eestlased esiveolisel Ford Fiesta Rally 4 autol, siis sel aastal on Torn – Pannase võistlustehnikaks neljaveoline Ford Fiesta Rally3 auto. Just Torn – Pannase nimed lähevad ERC ajalukku kirja, kui võistluspaar, kes startisid esimesena Euroopa meistrivõistluste etapil Rally3 autol. Sarnaselt möödunud aastaga valmistab eestlaste võistlusauto ette M-Sport Poland.

Kui Ken Tornil on sellel hooajal üks võistlusstart Ford Fiesta Rally3 autol juba tehtud, siis Kauri Pannas on viimased kuud taastunud seljavigastusest, mille ta sai veebruaris sõidetud Otepää talverallil. Ravi ja puhkus on saarlasele hästi mõjunud ning tänaseks on arstid andnud Pannasele taas loa ralliautosse istuda. "Arstide poolt on mulle antud roheline tuli, et võin taas ralliautosse istuda. Poola rallit olen oodanud juba pikisilmi. Hea on see, et me oleme seal ühe korra võistlemas käinud ja siis meil läks hästi," sõnas Pannas pressiteate vahendusel. "Kuna ma pole veel uues Rally3 ralliautos istunud ja sellega hooga sõitnud, siis teeb see mind kindlasti ootusärevaks."

Enne võistlust said Torn – Pannas Poola kruusateedel meelde tuletada koostööd ja tekitada võistlustunnet. Testi jooksul läbiti 100 testikilomeetrit

Torn ja Pannas pole sugugi ainsad eestlased, kes Poolas stardis. Konkurentsi pakub eestlastest veel Roland Poom, kes koos britist kaardilugeja Darren Garrodiga kihutab Citröen C3 Rally2 masinas. Stardis on ka Georg Linnamäe (Volkswagen Polo GTI R5), kelle kõrval tagasi ukrainlasest kaardilugeja Vladimir Korsia. Lisaks on võistlustules Gregor Jeets - Timo Taniel (Škoda Fabia Rally2 evo) ning Kaspar Kasari - Rainis Raidma (Ford Fiesta Rally4).

Eestlaste konkurentideks on rallimaailma absoluutsed tippnimed. Teiste hulgas võistlevad Poolas norralane Andreas Mikkelsen (Škoda Fabia Rally2 evo), iirlane Craig Breen (Hyundai i20 R5) ja venelased Nikolai Gryazin (Volkswagen Polo GTI R5) ning Aleksei Lukjanuk (Citröen C3 Rally2).

Reedel on kavas testikatse ning 2,5 km pikkune esimene kiiruskatse. Laupäeval ja pühapäeval on kavas kaks täispikka võistluspäeva.