Lissaboni Sporting sai 16. korda riigi meistriks, saades jagu Beneficast seisuga 6 : 2 play-off-finaalseeria neljandas mängus. Terve seeria möödus valgetes ja rohelistes värvides mängijate tugevalt tajutava eelisega, kes neljas mängus andsid alla vaid ühe korra (3 : 1, 5 : 7 DB, 2 : 1, 6 : 2). Kõige vaatemängulisemaks ja visaks kujunes mäng, milles Benefica hankis üheainsa võidu – „kotkad“ kaotasid mängu edenedes 1 : 3, kuid suutsid mängu käiku murda ja rebisid võidu välja lisaajal. Tuleb märkida, et play-off-seeria parimate mängijate hulka pääsesid kolm leegionäri Beneficast: venelane Ivan Chishkala, brasiillane Robinho (kes astus samuti ette Venemaa koondise eest) ja iraanlane Tayyebi.

Äsja Prantsusmaa meistriks tulnud üks koloriitsemaid Meistrite liiga osalejaid ACCS Asnières Villeneuve on ümber paigutatud rahvuslike meistrivõistluste Divisjoni 2. Sellised sanktsioonid rakendati pariislaste suhtes tohutute võlgade tõttu palkade maksmisel ja teiste juhtimisprobleemide tõttu. Huvitav, kas pärast seda hakkavad Villeneuve'i mängijad Prantsusmaad Meistrite liigas esindama?! Lisaks käib uurimine Divisjonis 1 kolme teise klubi suhtes: Sporting (Pariis), Paris ACCS, Toulouse… Asnières reageeris klassi alandamisele teatega apellatsiooni esitamisest Prantsusmaa jalgpalli/saalijalgpalli kõrgematesse organitesse.

Itaalia meistrivõistlustel on lõpuks selgunud Nelja finaali läbiviimise koht ja aeg, kus selgitatakse välja riigi uus meister. Asi on selles, et koroonaviiruse pandeemia tõttu katkestati veerandfinaalid. Parimate võistkondade kvarteti otsustav turniir toimub 17.–21. juunil Pesaros.

Hispaania Primera klubi El Poso (Murcia) teatas kolme mängija lahkumisest – meeskonna jätavad maha brasiillane Felipe Paradynski (18 väravat möödunud hooajal), paraguailane Juan Gomez „Cholo“ Salas (4 väravat) ja brasiilia väravavaht Carlos Espindola. Kuulduste järgi jätkab Paradynski karjääri Venemaa Uhtas, Espindola aga jätkab karjääri Itaalias. Varasemalt on klubi teatanud meeskonna mitmeaastase kapteni Miguelini lahkumisest ja pikendas lepingut Hispaania koondise väravavahi Juanjoga.

Hispaania press kirjutab sellest, et Esquerdinha jääb Barçasse veel vähemalt üheks hooajaks. Räägitakse, et brasiillast, kellel on mitu pakkumist teistest Hispaania klubidest, samuti Brasiiliast ja Venemaalt, palus isiklikult uus kataloonlaste peatreener (keda, tõsi, pole veel ametlikult peatreenerina esitletud) Jesus Velasco. Lisaks sellele levib Hispaania meedias aktiivselt info, et Carlos Ortiz läheb üle Barcasse. Seejuures sinistes ja granaatpunastes värvides meeskond, mis kannatab süsteemsete muudatuste ja rahakärbete all, ei kavatse argentiinlast Santi Rufinot põhimeeskonda tõsta.

Meenutame, et Ortiz on paljude aastate jooksul olnud Hispaania meistrivõistlustel ühe Barça peamise vastase – Torrejoni klubi Movistar Interi kapteniks, viimase hooaja veetis aga Prantsusmaal Asnières Villeneuve'is, kus võitis riikliku kulla ja kus ta tunnistati meistrivõistluste parimaks mängijaks.

Kui kataloonlasi hakkab juhtima tituleeritud Jesus Velasco, siis on tõenäoline nii lepingu sõlmimine Ortizega kui ka Esquerdinha jäämine – tema ja Velasco teed on ristunud Caja Segovias.

Jaga
Kommentaarid