Ukraina läks 29. ja 34. minuti väravatest 2:0 juhtima, kui võrku sahistasid samad mehed, kes avavoorus Hollanditki kimbutasid ehk West Hami ründaja Andrij Jarmolenko ja Genti edurivimees Roman Jaremtšuk. 56. minutil tabas Oleksandr Karavajev karistusalas jalaga Goran Pandevit ning argentiinlasest peakohtunik määras Põhja-Makedooniale penalti.

Ezgjan Alioski penalti suutis Georgi Buštšan tõrjuda, kuid tagasi põrkunud palli Leeds Unitedi vasakkaitsja väravaks realiseerimata ei jätnud.

84. minutil määrati videokohtunike abiga müüris käega mängimise eest penalti ka Ukrainale, kuid Ruslan Malinovski 11 meetri karistuslöögi suutis Rayo Vallecanost palka saav Stole Dimitrievski tõrjuda. Selle penaltitõrjega säilitas Põhja-Makedoonia viigilootuse viimaste minutiteni, kuid rohkem väravaid siiski ei nähtud.

Mängu vilistas Copa America ja Euroopa meistrivõistluste kohtunike vahetusprogrammi raames argentiinlane Fernando Andres Rapallini, kes käis esimese kohtunikuna sel EM-il keskjoone ääres VAR-i ekraani vaatamas ning just seeläbi Ukrainale penalti määraski.

Ukraina hoidis võiduga oma edasipääsulootused elus, kuid Põhja-Makedoonia lootused ajaloo esimesel suurturniiril imet teha kustuvad, kui Holland mängib hilisõhtul Austriaga vähemalt viiki.

STATISTIKA:

Tabeliseis:

Ukraina püüab vältida ühe EM-i antirekordi ainuomanikuks saamist. Nimelt tähistas nende vaatemänguline 2:3 kaotus kuuendat järjestikust EM-finaalturniiri kaotust - rekord, mida nad jagavad Jugoslaaviaga (1968-1984).

Põhja-Makedoonia oli EM-i debüütmängus esimesest punktist vaid 15 minuti kaugusel, kaotades lõpuks Austriale 1:3.

Mõlemad meeskonnad alustavad mängu teadmisega, et kaotuse korral piirduvad nad sel EM-il tõenäoliselt alagrupiturniiriga.

Eeldatavad algkoosseisud (Uefa.com):

Ukraina: Buštšan; Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko; Zintšenko, Sidortšuk, Malinovskij; Jarmolenko, Jaremtšuk, Tsigankov

Põhja-Makedoonia: Dimitrievski; S. Ristovski, Muslio, D. Velkovski, Alioski; Nikolov, Ademi, Bardi; Elmas, Pandev, Trajkovski

Ukraina peatreener Andrij Ševtšenko: "Põhja-Makedoonia väärib respekti. Neil on iseloomu, neil on silmapaistvad liidrid ja väljakujunenud mängusüsteem. Nad mängivad peaaegu alati 5-3-2 ning neile meeldivad kiirrünnakud. Me ei oota mingeid kingitusi."

Põhja-Makedoonia ründaja Aleksandar Trajkovski: "See meeskond ei anna kunagi alla. Me võitleme lõpuni ning vaatame siis, kuhu see viib. Võitleme, et pääseda alagrupist edasi, panna kõik kodudes uhkust tundma ja tänavatele tulema."

Olybeti koefitsiendid: Ukraina 1.73, viik 3.64, Põhja-Makedoonia 5.20