Pavard põrkas teisel poolajal õnnetult kokku Robin Gosensiga nii, et sakslase põlv tabas prantslase nägu. Koondise arstid tohterdasid seejärel prantslast pikalt, kuid lubasid tal siiski kohtumist jätkata.

"See oli paras šokk tõesti. Olin veidi teadvuseta 10–15 sekundiks," avaldas Pavard pärast kohtumist beIN Sportsile. "Pärast seda läks olukord paremaks."

UEFA on pöördunud Prantsuse koondise poole ja nõudnud selgitust, miks finaalturniiri eel tehtud kokkulepet eirati. Enne EMi olid kõik osalevad meeskonnad - kaasa arvatud tiimide arstid -, leppinud kokku, et tõsise põrutuse saanud mängija vahetatakse koheselt välja.

Selle protokolli punkt kõlas: "Kinnitame, et kui meie meeskonna mängijal kahtlustatakse peapõrutust, eemaldatakse ta kohe väljakult, olgu see siis treeningul või matši ajal."

Rahvusvaheline profijalgpallurite ühendus FIFPro on jõudnud juba UEFA-d kritiseerida, väites, et alaliit ei suuda jätkuvalt mängijate turvalisuse eest hoolitseda.

"Pavardi hilisem kinnitus, et ta kaotas teadvuse, on ilmekas fakt, kui tõsine see olukord oli. Oleme pidevalt rõhutanud, et peapõrutuse protokolli tuleb järgida. Nüüd saime järjekordse kinnituse, et sellest ei hoolita," seisab FIFPro avalduses.