Juba ajalooliselt on kujunenud nii, et Valgevene meistrivõistluste peamised mängud algavad poolfinaali staadiumis, milles omavahel võistleb muutumatu viimaste aastate liidernelik – Orša VITEN, Minski Stolitsa ja Gomeli VRZ ning BCH. Keegi ei suutnud seda seisu muuta ka sellel aastal, tundub, et seda kvartetti lahku lüüa ei ole enam võimalik.

Paaris VITEN – BCH olid kehtivad juhtivad meistrid ilmselgeteks favoriitideks – oršalased mängisid maksimaalselt tasase hooaja, suutsid läbida Meistrite liiga ühe vooru, saades võitu Bulgaaria klubist Cherno More (7 : 0), samuti tegid väärika etteaste Kasahstani Kairati vastu (3 : 5). Muuseas, BCH panustas maksimaalselt, et seeria ei näiks formaalsusena, vähemasti kahes esimeses mängus jäid gomellased alla minimaalse mahajäämisega (3 : 4 ja 2 : 3). Kolmandas mängus aga tegi püüe mängida VITENi vastu kompromissitult neile karuteene: 6 : 1 vaheajale lähemal, ning lõplik seis 11 : 4 tablool kohtumise lõpuks. Seega said oršalased hakkama minimaalse hulga mängudega ja teenisid välja mitu lisapäeva puhkust enne otsustavat seeriat.

Sama ei saa öelda teise poolfinaaliseeria võitja kohta – VRZ ja Stolitsa mängisid kestuse poolest maksimaalse viiest mängust koosneva seeria, andes ära palju energiat ning emotsioone. Kõik algas Gomelis, kus meeskondadel jäi kahest poolajast puudu võitja väljaselgitamiseks ja peremehed kallutasid kaalukausi enda poole vaid tänu täpsetele löökidele mängujärgsetes penaltiseeriates (4 : 3, pen. 5 : 4). Stolitsa mängijate tahtejõuline iseloom on ammu teada, seega nende võit ei olnud koduseinte vahel sensatsiooniks – 1 : 0, ja seeria pariteet sai taastatud. Murdelise hetkena seerias näis kolmas mäng, milles Stolitsa suutis saavutada väljasõidul võidu (5 : 3) ja tegi suure sammu finaali suunas. Minskilastel oli võimalus lõpetada seeria koduparketil, kuid VRZ lausa rebis võidu hammastega välja ühes raskeimas mängus (2 : 1), võrdsustades seeria seisu. Tundub, et just neljas mäng Minskis kujunes selles vastasseisus määravaks: gomellased said märkimisväärse psühholoogilise eelise pärast niivõrd olulist külalisvõitu ja suutsid Stolitsale lõpu peale teha otsustavas viiendas kohtumises. Kindel võit 5 : 2 saatis VRZ viiendasse finaali viimase viie aasta jooksul.

Seega kuldmedalite peale mängivad VITEN ja VRZ – see finaal saab olema eelmise aasta otsustava seeria korduseks. Tollal läks oršalastel tiitli võitmiseks tarvis viite mängu, üsna pea saame teada, kuidas läheb sellel korral. Ilmselge, et VITEN on hooaja peaseeria favoriidiks, kuid kas neil õnnestub seda staatust ka parketil kinnitada – on suur küsimärk.