Tallinna Hipodroomi ajalootundja Sirje Pallo on kirjutanud, et kui 18. sajandi lõpul pani Tsaari-Venemaal traavlikasvatusele aluse krahv Orlov, siis 1923. aastal avatud Tallinna Hipodroomil võistlesidki enamuses Orlovi tõugu traavlid. 1930. aastate lõpuks oli see tõug segunenud kiiremini jooksvate Ameerika tõugu traavlitega, keda näeme võistlemas ka American Horse Showl.

Hipodroomi traavlid ei ole oma hobuseunenäos osanud unistada päevast, mil nad kohtuvad Soomest pärineva uue ja sootuks teistsuguse „tõuga“, kes põhjanaabrite juures on tänaseks vallutanud suurte ja väikeste hobufännide südamed. Jah, need on Kepphobused ja nad astuvad rahva ette American Horse Showl Hip-Hopa parkuurialal ja esimese festivalipäeva lõpus ka Hipodroomi suurel võistlusrajal, kus 1 km igamehe-võistluse „Kepptraavel 2021“ stardi annab Hipodroomi legendaarne Ameerika stardiauto. Traavivõistluse peaauhinnaks on Hip-Hopa käsitööna valminud Eesti tõugu kaunis kepphobune.

Kui Soomes tegeleb Kepphobutamise Föderatsiooni andmetel selle harrastusega regulaarselt juba rohkem kui 10 000 inimest, siis Eestis on ala alles ponikingades, kuid kogub siiski kiirelt populaarsust. Kepphobutamise entusiast ja „tõuaretaja“ Gerli Eller: „Kepphobune võib olla lapse esimene lemmikmänguasi ja kui see on nii, siis suure tõenäosusega kasvab lapsest suur hobusesõber või lihtsalt loomadest lugupidav inimene. Meie Hip-Hopa Kepphobused on pereettevõte, mis sai alguse 2019. aasta kevadel. Alustasime meelelahutuslike võistluste korraldamisega sünnipäevadel ja perepäevadel, aga üsna ruttu sai selgeks, et vaja on ka palju tõsisemat lähenemist. Tänaseks oleme lisaks meelelahutusele alustanud ka trennidega, korraldanud võistlussarja, õpetanud huvilisi kepp- ehk hobihobuseid meisterdama ning avanud e-poe temaatiliste tarvikute müügiks. American Horse Showl korraldame seni suurima kepphobuste väljapaneku ja parkuurivõistluse ning esmakordselt ka suure traavivõistluse. Tulge julgesti osalema ja kepphobustega tutvuma, sest selle harrastusega tegelevad maailmas nii suured kui väikesed!“

Kohtumiseni uuel Hipodroomil American Horse Showl!
Piletid müügil Piletitaskus.