Avavoorus 3:0 Türgi alistanud Itaalia oli teises voorus 3:0 parem Šveitsist. Kahe võiduga on Itaalia taganud endale ka pääsme kaheksandikfinaali.

Sel korral kerkis itaallaste kangelaseks 23-aastane Sassuolo ründav poolkaitsja Manuel Locatelli. Mitmete suurklubide radaril olev itaallane viis kodumeeskonna juhtima 26. minutil, kui ta ise algatas kiire vasturünnaku ning realiseeris Domenico Berardi söödu.

Locatelli lõi oma teise värava 52. minutil, kui ta oli täpne kauglöögil. Kauglöögist vormistasid itaallased ka lõppseisu – 89. minutil saatis palli võrku Ciro Immobile.

Itaalial on nüüd tabelis kuus punkti ja ühtlasi tagati esimese meeskonnana pääs kaheksandikfinaali.

Viimases voorus läheb Itaalia nüüd vastamisi Walesiga. Šveitsi ootab aga Türgi.

A-alagrupi tabelises enne viimast vooru: 1. Itaalia 6 punkti, 2. Wales 4, 3. Šveits 1, 4. Türgi 0.

Itaalial oli ka üks ärev moment, kui avapoolajal pidi kerge vigastuse tõttu väljakult lahkuma meeskonna kapten Giorgio Chiellini. Enne seda oli Chiellini korra saatnud ka palli Šveitsi väravasse, kuid VAR tühistas selle eelneva käega mängu tõttu.
Itaalia vs Šveits.
Itaalia alustas EM-i suurepäraselt ning avakohtumises alistati 3:0 võimalike üllatajate sekka kuuluv Türgi. Kui juba turniiri eel räägiti, et Itaalia kuulub soosikute sekka, siis avamäng andis nende lootustele veelgi hoogu juurde ning kihlveokontorites hakati nende võimalusi veelgi kõrgemalt hindama.

Šveits leppis avakohtumises 1:1 viigiga Walesi vastu ning šveitslased olid selles tulemuses ilmselgelt pettunud.

Eeldatavad algkoosseisud:


Itaalia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne.

Šveits: Sommer; Elvedi, Schär, Akanji; Mbabu, Zakaria, Xhaka, Rodríguez; Shaqiri; Embolo, Seferović.

„Suurturniiril on iga kohtumise eel pinget õhus. See on tähtis matš ja me austame vastast. Nad on eriti ohtlikud just rünnakul. Neil on mängijaid, kes suudavad sündmuste käiku ainuisikuliselt muuta. Võime teha algkoosseisus mõned vahetused, kuid see ei muuda suures plaanis midagi. Meil on 26 meest ja nad on kõik võimelised sellel tasemel mängima. Olen jätkuvalt enesekindel ja leian, et Itaalia on sel turniiril üks tugevamaid meeskondi,” teatas uefa.com’i vahendusel Itaalia peatreener Roberto Mancini.

„Suutsime Walesi vastu luua palju ohtlikke olukordi. Oleksime pidanud nende lahendamisel olema aga edukamad. Oleksime pidanud lööma üks või kaks väravat enam. See valmistas meile pettumuse, kuid me ei olnud ka nii halvad. Mängus Itaaliaga ootame hoopis teistsugust esitust,” lisas omalt poolt Šveitsi juhendaja Vladimir Petkovic.

A-alagrupi tabeliseis avavooru järel: 1. Itaalia 3 punkti, 2. Šveits 1 punkt, 3. Wales 1 punkt, 4. Türgi 0 punkti.