Walesi veduriteks olid taaskord meeskonna suurimad staarid Gareth Bale ja Aaron Ramsey. Bale tegi võitjate mõlemale väravale eeltöö, kuid samas jättis ta 61. minutil realiseerimata ka penalti. Bale saatis 11 m punktilt palli kindlalt üle värava. Seejuures teenis Bale ise ka penalti.

Wales asus juhtima 43. minutil, kui Bale andis keskväljalt hea söödu Ramsey’le, kes sai vastaste väravavahiga silmitsi ning lõi palli kindlalt võrku. Ramsey oli ohtlik veel mitmes olukorras.

Kohtumise lõppseis vormistati matši viiendal üleminutil. Walesi nurgalöögi järel purjetas Bale mööda otsajoont türklaste värava alla, kus oli ootamas Connor Roberts. Roberts vormistaski lähilöögiga lõppseisu.

Teisel poolajal oli näha, et Türgi muutus aina närvilisemaks ning viimastel minutitel läks ka rüseluseks. Algatajaks oli Türgi ründetuus Burak Yilmaz, kes käis patsutamas maha kukkunud vastasmängijat. Järgnes kukepoks, kus kokku jagati neli kollast kaarti (mõlemale tiimile kaks).

Kahe vooru järel on Walesil nüüd neli punkti ja edasipääs kaheksandikfinaali sisuliselt kindel. Türgi on samal ajal nulli peal. Viimases voorus kohtub Wales Itaaliaga ning Türgi Šveitsiga.
Türgi vs Wales.

Enne mängu:

Seekordsele suurturniirile tuli Türgi koondise ühe võimaliku musta hobusena, kelles nähti potentsiaali olla tõeline üllataja. Turniiri avamäng kiskus türklastel aga kiiva ning Roomas jäädi Itaaliale alla koguni 0:3.

Wales tuli seekordsele EM-il vastu seisus, kus neile suuri ootusi ja lootusi ei pandud. Avamängus suudeti siiski Šveitsi vastu välja võidelda 1:1 viik ning see pakkus neile juba suurt rõõmu. Vingemate üllatuste sepistamiseks vajab Wales võimsamat tuge oma liidrilt Gareth Bale’ilt. Kui Walesi ridades on mõned vägagi tuntud nimed, siis Türgi on EM-ile tulnud üsnagi ühtlase koondisega, kus tipptasemel tegijaid on igas liinis.

Eeldatavad algkoosseisud:

Türgi: Uğurcan Çakır; Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Umut Meraş; Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder; Burak Yılmaz

Wales: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, Davies; Morrell, Allen; Bale, Ramsey, James; Moore.

„Peame tulevikku vaatama optimistlikult. Tahame mängudest Walesi ja Šveitsiga teenida kuus punkti. Wales on kaitses hea meeskond. Nad ründavad kiiresti ja on head standardolukordades. Meie jaoks on see kohtumine justkui finaal, kuid mäng Šveitsiga saab olema järjekordne finaal. Mõlemad eelseisvad mängud on meie jaoks väga olulised ja anname endast kõik, et mõlemad võita,” sõnas Türgi peatreener Senol Günes uefa.com’i vahendusel.

„Meie jaoks oli väga oluline alustada turniiri positiivse noodiga. Läheme igat kohtumist võitma. Kui nelja punktiga pääseks alagrupist edasi, siis see oleks meie jaoks ideaalne. Kui me suuda kohe seda eesmärki täita, siis jätkame võitlust. Austame kõiki vastaseid, kuid me ei karda kedagi,” lisas omalt poolt Walesi peatreener Robert Page.

A-alagrupi tabeliseis avavooru järel: 1. Itaalia 3 punkti, 2. Šveits 1 punkt, 3. Wales 1 punkt, 4. Türgi 0 punkti.