Ronaldo vajas vaid ühte tabamust, et mööduda Prantsusmaa legendist Michel Platinist, kellega ta EM-finaalturniiride suurima väravaküti tiitlit 9 väravaga jagas. Igaks juhuks lõi Juventuse staarründaja kaks.

Juba Ronaldo algkoosseisu nimetamine andis aimu, et temast saab esimene mängija Euroopa meistrivõistluste ajaloos, kes mänginud viiel erineval turniiril. Ronaldo klassi oleme saanud seega nautida nii 2004., 2008., 2012., 2016. kui ka 2021. aasta EM-il.

Ronaldost (36 aastat, 130 päeva) sai ühtlasi vanim mängija, kes ühes EM-finaalturniiri mängus löönud kaks väravat. Selle rekordi napsas ta ukrainlaselt Andrij Ševtšenkolt, kes oli 2012. aastal Rootsile kaks väravat lüües 35 aastat ja 256 päeva vana.

Portugalist sai esimene meeskond EM-finaalturniiridel, kes viimase kümne minutiga sahistanud võrku kolm korda. 84. minutil avas skoori Raphael Guerreiro, Ronaldo tabamused sündisid 87. minutil ja teisel üleminutil, esimene neist penaltist.

Ja ka see pole veel kõik! Ronaldole oli see ühtlasi 39. suurturniiride kohtumine - nii palju pole ükski veteran oma koondist suurel areenil veel esindada saanud. Bastian Schweinsteiger, kes tänaseks juba karjääri lõpetanud, jäi Saksamaaga 38 mängu peale.

Laupäeval kell 16 ootab Ungarit Budapestis ees mäng Prantsusmaaga ning Portugal läheb samal päeval kell 19 Münchenis vastamisi Saksamaaga.