Prantsusmaa rünnak algas väljaku keskosast paremalt äärelt audi sisseviskest. Kiirelt toimetati nahkkera vasakule äärele, kust vasakkaitsja Lucas Hernandez terava söödu värava ette Kylian Mbappele andis. Enne kui pall PSG ründajani jõudis, sai sellele aga õnnetult jala vahele Mats Hummels, kes lõi selle EM-i kolmanda omavärava avavooru 12 kohtumise peale.

Teisel poolajal toimetasid prantslased palli veel kahel korral Manuel Neueri selja taha võrku, kuid mõlemal juhul vilistasid kohtunikud väikse viivitusega suluseisu.

Mängu statistika:

Tabeliseis F-alagrupis:

Kahe peale kokku on meeskondadel viis MM-i ja viis EM--i tiitlit, Saksamaal mõlemat üks rohkem. Viimane Euroopa meistritiitel jääb prantslastel aga aastasse 2000 ning sakslastel koguni aastasse 1996.

Tavaliselt on harjutud kohtuma turniiri hilisemas faasis. Alles esimest korda minnakse vastamisi kohe alagrupis. Viimati mängiti omavahel 2016. aasta EM-i poolfinaalis, kui Prantsusmaa võitis Antoine Griezmanni väravatest Marseille's 2 : 0.

Märkimisväärne on fakt, et ükski Saksamaa tänastest mängijatest pole kunagi EM-il jalga valgeks saanud. Thomas Mülleril, kel CV-s 11 kohtumist EM-il, oli 2016. aasta veerandfinaali penaltiseerias see võimalus, kuid ta eksis.

31-aastane Müller oli rohkem kui kaks aastat koondisest väljas nagu ka teine Saksa veteran Mats Hummels (32), kuid EM-iks palus Joachim Löw taas nende abi.

Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps omakorda tõi meeskonda tagasi 2015. aastal väljapressimisskandaali tõttu sealt välja heidetud Madridi Reali ründaja Karim Benzema, kel koondisesärgis kirjas 83 mängu ja 27 väravat.

Nimetatud mehed on vaid ühed paljudest staaridest nendes gigantsetes jalgpallimaades. Kvaliteeti ja kümneid miljoneid maksvaid pallivõlureid jagub nii Saksamaal kui ka Prantsusmaal igasse väljakuotsa ning teist sama palju veel pingilegi.

Saksamaa harjutas väravalöömist viimati kontrollmängus Läti vastu, mis võideti 7 : 1, enne seda tehti 1 : 1 viik Taaniga. Prantsusmaa tuleb EM-ile 3 : 0 võitude pealt Walesi ja Bulgaaria üle.

Eeldatavad algkoosseisud (Uefa.com):

Prantsusmaa: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández; Pogba, Kanté, Rabiot; Griezmann, Benzema, Mbappé

Saksamaa: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry

Peatreenerite kommentaarid:

Didier Deschamps (Prantsusmaa): "See on tohutu mäng, millega alustada. See on massiivne nii meie kui ka Saksamaa jaoks, sest me kuulume mõlemad Euroopa tippmeeskondade hulka. Eesmärk on olla efektiivne mõlemas kastis, sest need on kohad, kus mäng otsustatakse."

Joachim Löw (Saksamaa): "Õhus on tunda positiivset pinget ja ootust. Kui ma bussi tulin ja siia sõitsin, mõtlesin tõesti "Lõpuks!". Olen rahulik, lõdvestunud ning arvan, et oleme viimase 14 päeva jooksul teinud kõik, mida tahtsime. Homme näitame tippklassiga meeskonna vastu, mida meeskond nende paari nädala jooksul on teinud."

Olybeti koefitsiendid: Prantsusmaa 2.58, viik 3.15, Saksamaa 2.85

Peakohtunik: Carlos del Cerro Grande (Hispaania)