Teisel poolajal oluliselt mängu parandanud Ungari oli tegelikult see, kes esimesena palli väravavõrku toimetas, kuid kohtunik vilistas väga kaua palliga toimetada saanud ja lähilöögist võrku sahistanud
Szabolcs Schonile 80. minutil suluseisu. Neli minutit hiljem fikseeriti teisel pool väljakut juba reeglitpärane värav, kui Raphael Guerreiro pealelöök võttis kaitsja Willi Orbani jalast rikošeti ning pöördus püüdmatult Leipzigi puurivahi Peter Gulacsi selja taha.

86. minutil põhjustas Orban penalti, mille realiseeris minut hiljem külmavereliselt Cristiano Ronaldo. 92. minutil triblas Ronaldo ka Gulacsist mööda ning kõmmutas lähedalt vasakuga oma õhtu teise ja EM-finaalturniiride 11. värava. Juba esimene värav tõstis ta mööda Michel Platinist kui turniiri ajaloo parimast väravakütist, kellega ta seda tippmarki veel täna hommikul jagas.

Mängu statistika:

EELVAADE:

Koduselt Puskás Arenalt on Ungaril head mälestused, sest just siin võtsid madjarid 2020. aasta 12. novembril EM-valikturniiri play-off'is, mis koroonaaja erireeglite tõttu peeti ühemängulisena, 0:1 kaotusseisu jäädes 2:1 võidu Islandi üle.

Erinevalt tollest mängust on Ungaril nüüd ka kodupublik taga. Fännide toetust läheb vaja, sest Portugal on praegu heas vormis - kuus mängu järjest kaotuseta ning viimasest 15 kohtumisest on kaotatud vaid üks. EM-i soojenduseks mängiti maavõistluses 4:0 üle Iisrael ning enne seda tehti Hispaaniaga 0:0 viik.

Ungari enda kaotuseta seeria on 11 mängu pikkune, kontrollkohtumistes võideti 1:0 Küprost ja tehti 0:0 viik Iirimaaga.

Omavahelised mängud: Portugalil 9 võitu, Ungaril 0 võitu, 4 viiki.

Viimased mängud: 2017. aasta märtsis ja septembris MM-valiksarjas Portugal võitis 3:0 ja 1:0.

Eeldatavad algkoosseisud (Uefa.com):

Ungari: Gulácsi; Fiola, Orbán, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Holender; Roland Sallai, Ádám Szalai

Portugal: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Rúben Neves, William, Bruno Fernandes; Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota

Peatreenerite kommentaarid:

Marco Rossi (Ungari): "Teeme endast kõik ja mängime viimse piiri peal. Teame, kellega meil tegemist on. Hoiame jalad maas, kuid loomulikult tahame oma unistused teoks teha. Unistamine on tasuta, seega me unistame."

Fernando Santos (Portugal): "Alagrupist mitte edasi saamine oleks meile kui võidupretendentidele muidugi läbikukkumine. Aga ma ei usu, et see juhtub. Inimestel on õigus eeldada, et me teeks võiduks kõik võimaliku, kasutaks oma kvaliteeti, organiseeritust, pühendumist, ning ma usun, et me oleme selleks valmis. Meil on võimeid mängimaks võrdselt iga meeskonnaga, kes tahab turniiri võita."

Olybeti koefitsiendid: Ungari 8.60, viik 4.50, Portugal 1.45

Peakohtunik: Cüneyt Çakır (Türgi)