Delfi oli esitlusel kohapeal ning vestles pikemalt tudengivormeli tiimi kapteni Georg Kõivumägiga, kes rääkis meile videointervjuus, millised näevad välja tudengivormelite võistlused, kas Formula Student sarjas on ka kulupiirang, kuidas isejuhitav auto ikka ise sõidab ning milline on kogu selle ettevõtmise seos päris autotööstuse ja autospordiga. Vaata videot ja galeriid!

Juba ülehomme, 16. juunil asub tudengivormeli tiim teele Euroopasse, et võistelda elektriautoga Ungari eelvõistlusel 18.-20. juunini, Austrias 25.-29. juulini ja Hispaanias 2.-8. augustini ning isejuhtiva vormeliga 26. juulist kuni 1. augustini Tšehhis, kuhu minnakse kaitsma tunamullust võitu, ja 3.-8. augustini Ungaris.

Tudengivormeli meeskonnas on 42 liiget, neist 32 ehitab elektrivormelit ja 10 isejuhtivat. Liikmed on kõik TalTechi ja Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengid, kes ehitavad vormelit kooli kõrvalt oma vabast ajast ilma igasuguse palgata. Tiimis on ka viis neidu.

Hooajaks on ette valmistatud kaks autot: ajaloo üheksas mehitatud elektrivormel ja kolmas isejuhtiv elektrivormel. Mõlemad on süsinikkomposiitkere ja aerodünaamikapaketi ning nelja elektrimootoriga nelikveolised vormelid. Sellega sarnasused ka piirduvad, sest tehnoloogiliselt on kaks vormelit arenenud täiesti erinevates suundades.

Viimati võistlustules käinud autoga võrreldes on elektrivormel saanud endale uhiuue kinemaatika ja nurgakoostu, kasutusel on uued rehvid, jäigem ja kergem monokokk, massikese on alandatud 28 mm võrra, küljes on isearendatud pidurisadulad, juhtmestus vastab autotööstuse standarditele.

Isejuhtiva vormeli massi on vähendatud uue pneumaatilise pidurisüsteemiga ja kompaktselt paigutatud isejuhtivussüsteemi kontrolleriga. Kogu tehnika, mis teeb vormeli isejuhtivaks, kaalub vaid kaheksa kilogrammi. Tarkvaraliselt on teinud suure arengu kaamerad, mis töötavad mono-seades. Uue lidari konfiguratsiooniga tuvastab vormel koonuseid poole kaugemalt kui varasematel aastatel. Arendused lidari ja kaameratega võimaldavad täpsemat raja kaardistamist ning lokalisatsiooni, tänu millele sõidab vormel varasemast kiiremini.

Formula Student Team Tallinna partnerid on TalTech ja Tallinna Tehnikakõrgkool, peatoetajad ABB ja Comodule, kuldsponsorid Oshino Electronics, Milrem Robotics ja Harju Elekter.

Formula Student on peamiselt tehnikateaduste tudengitele suunatud rahvusvaheline tootearendusvõistlus, kus üliõpilased projekteerivad, ehitavad ja tutvustavad üheistmelist vormelautot.

Auto peab läbima erinevaid katseid ning sõitma võidu ringrajal. Projektis osalemine annab tudengile reaalse kogemuse auto projekteerimises ja valmistamises ning tutvustab noortele inseneridele autotööstuse majanduslikku poolt.