Pärast seda, kui Eriksen varises Taani-Soome mängu avapoolaja lõpus kokku ja vajas elustamist, jooksis tribüünilt alla väljaku äärde Erikseni abikaasa Sabrina Kvist Jensen. Šokis olnud naise juurde siirdusid kohe Kjaer ja Kasper Schmeichel.

"Kasper jooksis naisele teatama, et Christian hingab. Abikaasa arvas juba, et Eriksen on surnud. Kasper rahustas teda," sõnas Peter Schmeichel.

Taani koondise tänane väravalukk ütles omalt poolt, et otsis Erikseniga juhtunu järel tribüünidel istunud jalgpalluri lähedasi.

"Teadsin, et Christiani naine, lapsed ja vanemad on seal. Seega ühel hetkel püüdsin neid silmadega leida. See oli väga ebainimlik olukord, mis neil tuli üle elada," lausus Kasper Schmeichel, kiites ühtlasi tiimi kaptenit. "Mul on nii uhke tunne, et meil on selline kapten nagu Simon."

29-aastane Eriksen tegi täna oma mänedžeri vahendusel avalikkusele esimese pöördumise. "Aitäh teile, ma ei anna alla. Tunnen ennast juba paremini, aga tahan mõista, mis minuga juhtus. Tahan tänada kõiki selle eest, mida te olete minu heaks teinud," teatas poolkaitsja.

Taani koondise arst Martin Boesen lisas, et Eriksenil oli südame seiskumine, kuid juhtunu täpsemad põhjused pole veel selged.

"Christian polnud teadvusel. Ta süda seiskus. Kui lähedale me surmale jõudsime? Ma ei oska öelda, aga saime ta tagasi. Ma ei oska kommenteerida, miks selline asi juhtus," sõnas tohter.