Kosovo väljaande Koha andmetel oli Arnautovic pärast oma 3:1 väravat karjunud Põhja-Makedoonia mängumehe Ezgjan Alioski suunas serbia keeles "ma k**in sinu albaanlasest ema!".

Arnautovic ja Alioski olid platsil juba eelnevalt tülitsenud ning vastuolu põhjused pärinesid Kosovo sõjast, kus serblased ja albaanlased võitlesid Kosovo regiooni eest. Leeds Unitedis mängiv Alioski on Albaania päritolu.

Arnautovic oli karjunud serbia keeles, sest teadis, et Alioski saab sellest aru.

32-aastane Arnautovic, kelle isa on serblane ja ema austerlanna, kirjutas täna sotsiaalmeedias, et pole rassist ja tal on sõpru peaaegu kõikjal.

"Eilses mängus olid mõned kuumad sõnavahetused, mille tõttu ma tahaksin vabandada oma sõprade ees Põhja-Makedoonias ja Albaanias. Tahan öelda väga selgelt: ma ei ole rassist. Mul on sõpru peaaegu igas riigis ja ma olen mitmekesisuse poolt. Kõik, kes mind teavad, on sellega kursis," teatas Arnautovic.

Euroopa jalgpalliliit UEFA karistas Arnautovici 7600 naelase trahviga, kuid täiendavat uurimist tema suhtes algatatud ei ole. Paljude jalgpallifännide arvates pääses Austria koondislane liiga leebe karistusega, sest ta pidanuks saama mängukeelu.

Lisaks oli Arnautovic teinud ka White Power käemärki.

Austria võitiski Põhja-Makedooniat 3:1. Teises C-alagrupi mängus alistas Holland eile Ukraina 3:2.