Žalgirise peatreener ja Leedu koondise saalijalgpalli peatreeneri Evgeny Rivkini abi Kirill Krasiy paneb isiklikel põhjustel ameti maha. Leedu jalgpalliliit ja Krasiy leppisid kokku lepingu lõpetamises.

„Oleme Kirillile väga tänulikud selle suure ja olulise töö eest, mida ta on Leedu saalijalgpalli koondisega teinud. Treeneri abi pidi naasma Ukrainasse isiklikel põhjustel,“ ütles LFFi peasekretär Edgaras Stankevicius.

Evgeny Rivkinit hakkavad assisteerima Donatas Gražulis, füüsilise ettevalmistuse treener Marius Čeliauskas ja väravavahtide treener Dmitriy Litvinenko.

Leedu saalijalgpalli koondis valmistub intensiivselt maailmameistrivõistlusteks, mis toimuvad sügisel nende koduareenil. Meistrivõistlused leiavad aset 12. septembrist kuni 3. oktoobrini riigi kolmes linnas – Vilniuses, Kaunases ja Klaipedas.

Saalijalgpalli meediaportaali 5×5 andmetel ei ole Dmitry Shamli enam BFLi osaleja, Läti Petrowi mängija. Möödunud meistrivõistlustel mängis ukraina ründaja 17 mängu, milles paistis silma 25 korral. Regulaarses meistrivõistluses on tema arvel 11 mängu ja 17 väravat (1 penaltiga), lisaks 3 kollast ning 1 punane kaart. Samuti pääses Shamli seitsmenda vooru sümboolsesse koondisesse. Play-offis mängis 28-aastane saalijalgpallur 5 mängu, lüües 5 väravat, samuti sai 4 kollast ja 1 punase kaardi, mistõttu jäi ilma finaalseeria kolmandast ning otsustavast mängust. Dmitry Shamli jagas meistrivõistluse parima pommitaja tiitlit klubikaaslase Maksim Seniga ja Dzmitry Kuzminiga (Jēkabpils Lūši). Kõigil kolmel on arvel 25 värava kaupa. Lisaks sellele mängis ukrainlane ühe mängu Meistrite liigas. Meenutame, et Petrow võitis ülimalt enesekindlalt regulaarsed meistrivõistlused, veerandfinaalis edestas Lokomotivi (Daugavpils), kes langes võistlusest välja pärast esimest play-off-mängu. Poolfinaalis ei märganud Shamli meeskond Nikarsit (3 : 0 seerias väga veenvate võitudega). Finaalseerias aga jäid „punased“ ootamatult alla klubile RABA (0 : 3), meeskonnale, mis saavutas regulaarsete meistrivõistluste tulemusel alles kolmanda koha.

Portugali Zona Técnica Futsal andmetel hakkab kuulus hispaania treener Jesus Velasco Tejada, kes praegusel hooajal töötas Prantsusmaal klubiga ACCS Futsal ja viis selle võiduni meistrivõistlustel, juhtima Hispaania Barçat.

Pärast kataloonia klubi juhtkonna vahetust sai teatavaks, et leping Barcelona praeguse juhendaja Andreu Plazaga lõpetatakse enne tähtaega.

Hispaania meediaväljaanded ennustasid Barçale Javi Rodríguezt, ent Portugali portaal kinnitab, et klubi hakkab juhtima Jesus Velasco, kes on juba ametlikult lahkunud Prantsuse meeskonna juurest, mis tegi teatavaks veel ühe hispaanlase, Carlos Ortize lahkumise.

Ründaja Dauren Tursagulov ja universaal Birzhan Orazov on sattunud hispaania saalijalgpalliklubide Viña Albali Valdepeñas ning El Poso huviorbiiti.

Tursagulov ja Orazov on viimastel aastatel astunud edukalt ette AFC Kairati ja Kasahstani saalijalgpalli koondise eest. Iseäranis avaldas nende mäng muljet Meistrite liiga eelmises finaalstaadiumis ja nimelt mängus Beneficaga, kus Kasahstani mängijate jõupingutustel õnnestus raske kohtumise käiku murda.

Käesoleval hetkel koguvad Viña Albali Valdepeñas ja El Poso infot mängijate kohta ning uurivad transfeeride võimalusi. Lisaks on klubid teinud päringud soovituste saamiseks Orazovi ja Tursagulovi kohta brasiilia mängijale Gadeiale, kes on hiljuti Kairatist lahkunud ning läheb suvel üle justnimelt El Pososse.

Meenutame, et eelmisel hooajal tunnistati Tursagulov Kasahstani meistrivõistluste parimaks mängijaks, Orazov aga kujunes kõige tulemuslikuks Kairati mängijaks Meistrite liigas, lüües kolm väravat neljas mängus.