"Elu ei põhine ainult võidul või kaotusel. Tähtis on nautida igat hetke elus, olgu siis üksi või koos teistega," kirjutas Tsitsipas.

"Elada sisukat elu ilma viletsuse ja armetuseta. Trofeede pea kohale tõstmine ja tähistamine on ka midagi, aga mitte kõik. Viis minutit enne väljakule astumist kaotas mu armastatud vanaema võitluse eluga."

"Tark naine, kelle usku elusse ning tahet anda ja hoolitseda ei saa võrrelda ühegi teise inimesega, keda ma olen kunagi kohanud. Oleks tähtis, et temasuguseid inimesi oleks maailmas veel. Sest temasugused panevad sind elama. Nad panevad sind unistama."

"Tahan öelda, et sõltumata päevast, asjaoludest või olukorrast, see on pühendatud talle ja ainult talle. Tänan, et kasvatasid mu isa. Ilma temata poleks see olnud võimalik."

Serblane Djokovic võitis oma 19. suure slämmi tiitli, alistades Tsitsipase finaalis 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Vaid üks slämmivõit lahutab teda Roger Federeri ja Rafael Nadali rekordist ehk 20. suurturniiri tiitlist.

22-aastane Tsitsipas ei jäänud vähemalt pressikonverentsil väljaöeldu põhjal kaotust pikalt põdema, vaid vaatas juba lootusrikkalt muruväljaku hooaja suunas. Wimbledoni suure slämmi turniir stardib juba 28. juunil. Täna algas ATP turniir Saksamaal Halles, kus Tsitsipas samuti on üles antud.

"Ma ei arva, et mul oleks kahetsusi. Oleks võinud kergesti nutma puhkeda, aga ma ei näe nutmisel mõtet, sest ma andsin endast kõik. Ma poleks suutnud millegi parema peale tulla," rääkis kreeklane.

"Ootan huviga muruhooaega. Näen, et mul on seal võimalusi. Mulle meeldib muru, kuigi mul polnud seal enne koroonaaega, mil ma seal viimati mängisin, just kõige paremad tulemused. Kavatsen proovida oma mängu sellele kattele kohandada. Ma arvan, et mul on mängu, mida ka muru peal pakkuda. Pean lihtsalt olema avatud meeltega, et see ka sellele uuele huvitavale kattele viia."