Prantsusmaa alistas viimases EM-i eelses kontrollkohtumises 3 : 0 Bulgaaria. Vigastada saanud Karim Benzema asemel vahetusest sekkunud Giroud lõi seejärel kaks väravat. Mängu järel toimunud pressikonverentsil kurtis Londoni Chelsea ründaja, et tiimikaaslased ei anna talle eriti söötu. Eelkõige oli kriitika suunatud Mbappe pihta.

„Ma teen ees jookse, kuid pallid ei jõua minuni. Tõenäoliselt oleksime võimelised teineteist paremini üles leidma,” sõnas Giroud kohtumise järel meediale.

Giroud ei maininud otseselt Mbappe nime, kuid kõigile oli arusaadav, kellest jutt. Giroud viitas ilmselgelt kahele teise poolaja olukorrale, kus ta oli heal positsioonil, kuid Mbappe otsustas hoopis ise peale lüüa.

Mitme meediaväljaande teatel oli Mbappe Giroud` sõnavõtu järel tõsiselt ärritunud ja tahtis kokku kutsuda pressikonverentsi, kus olukorda omalt poolt selgitada. Väljaande RMC Sport teatel käskis Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps aga Mbappel maha rahuneda ja treenimisele keskenduda.

Mõned päevad pärast kohtumist kirjutati, et Mbappe ja Giroud ei suhtle treeningul jätkuvalt omavahel. Pühapäevasel pressikonverentsil tunnistas Mbappe, et meedias kirjutatu vastab tõele.

"Rääkisin sellest Giroud'ga. Kõik teavad, mis juhtus," vahendas Daily Mail prantslase sõnu. "See on tõsi, et see veidi mõjutas mind. Kuid me ei hakka seda asja suureks puhuma, sest oleme siin Prantsusmaas esindamas. Mind ei häirinud niivõrd Giroud' jutt, vaid see, et ta seda avalikult ütles. Nägin teda riietusruumis, kus ta ei öelnud mulle mitte midagi."

Prantsusmaa peab EM-il esimese kohtumise teisipäeval Saksamaa vastu.