Austerlased asusid juhtima 18. minutil Stefan Laineri väravast. Lainer saatis ühe puutega võrku Marcel Sabitzeri tsenderduse. Põhja-Makedoonia vastas 28. minutil, kui karistusalas kasutas segaduse ära vanameister Goran Pandev, kes tõi tabloole 1:1 viigi.

Teisel poolajal hakkas Austria aina võimsamalt ründama ning kaitsest liikus rünnakut toetama ka Austria koondise kõige kuulsam mängumees David Alaba. 78. minutil andiski Alaba vasakust äärest hea tsenderduse, mille lõi võrku Michael Gregoritsch.

Austrial oli jõudu veelgi rohkemaks ning 89. minutil lõi 3:1 vahetusest sekkunud Marko Arnautovic.

Austria koondise jaoks oli see EM-finaalturniiride ajaloos alles esimeseks võiduks. Varasemalt olid austerlased EM-idel pidanud kuus kohtumist, millest oli teenitud kaks viiki ja neli kaotust.

Põhja-Makedoonia koondise jaoks oli see aga üldse esimeseks kohtumiseks mõnel suurturniiril. Kui punktist jäädi ilma, siis elav legend Pandev lõi koondise suurvõistluste debüüdil siiski nende esimese värava.

C-alagrupis mängivad veel Holland ja Ukraina.
Austria vs Põhja-Makedoonia.

Enne mängu:

Mäletatavasti pääses Põhja-Makedoonia EM-ile läbi Rahvuste liiga. Balkani poolsaarelt pärit koondis oli see õnnelik, kes tagas endale EM-pääsme läbi D-divisjoni ehk toona kuulusid nad veel Euroopa 16 kõige nõrgema koondise sekka.

Soosikuna läheb kohtumisele vastu Austria, kuid Põhja-Makedoonia on viimasel ajal tõestanud, et nad on üllatusvõimelised. Kõige parem tõestus selleks on märtsikuine MM-valikkohtumine Saksamaaga, mille makedoonlased võitsid 2:1.

Eeldatavad algkoosseisud:

Austria: Bachmann; Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer; Laimer, X Schlager; Sabitzer, Baumgartner, Alaba; Arnautović.

Põhja-Makedoonia: Dimitrievski; Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski; Ademi, Nikolov, Bardi; Elmas, Pandev, Trajkovski.

„Oleme nende tugevustega kursis. Nad on head kiiretes üleminekutes. Peame oma mängu ülesehitusel ettevaatlikud olema. Me ei tohi palli kergelt loovutada. Teame, et meie valdame rohkem palli ja tõenäoliselt toimub suurem osa kohtumisest nende poolel. Seetõttu peame palli kiiresti liigutama”. Kaitses peame olema ettevaatlikud ja vältima nende kiirrünnakuid,” sõnas uefa.com’i vahendusel Austria peatreener Franco Foda.

„Arvan, et võrreldes viimaste valikkohtumistega (Austria alistas Põhja-Makedoonia 2020. aasta EM-valiksarjas kahel korral) on palju muutunud. Need kohtumised toimusid kaks aastat tagasi ja meie oleme selle ajaga tunduvalt paremaks saanud. Mängime nüüd paremat jalgpalli ja mängijad on ka edasi arenenud,” lisas omalt poolt Põhja-Makedoonia peatreener Igor Angelovski.

Austria ja Põhja-Makedoonia C-alagrupi kohtumine algab kell 19.00. C-alagruppi kuuluvad veel Holland ja Ukraina.