22-aastane Dalot pole A-koondist veel kunagi esindanud. Viimase hooaja mängis Dalot laenulepingu alusel AC Milanis, kuid ametlikult kuulub mees Manchester Unitedi hingekirja.

Euroopa jalgpalliliidu UEFA protokolli kohaselt on võimalik mängijaid positiivse koroonaproovi tõttu koosseisus välja vahetada vaid enne EM-i esimest mängu. Sel juhul ei tohi välja vahetatud pallur enam meeskonnaga liituda, isegi kui ta edaspidi peaks andma negatiivseid proove.

EM-il F-alagruppi ehk nn "surmagruppi" kuuluv Portugal alustab turniiri teisipäeval Ungari vastu ning kohtub alagrupis veel Saksamaa ja valitseva maailmameistri Prantsusmaaga.

Tänavu Manchester Cityga Inglismaa meistriks tulnud Cancelo on Portugali A-koondises pidanud 27 kohtumist ja löönud 5 väravat. Koondisedebüüdi tegi ta 1. septembril 2016, kui Portugal alistas sõprusmängus 5:0 Gibraltari. Sama aasta suvel tuli Portugal Prantsusmaal toimunud EM-il Euroopa meistriks.

2018. aasta MM-il kuulus ta Portugali esialgsesse 35-mehelisse koosseisu, kuid finaalturniirile sõitvasse nimekirja mitte.