Adesanya ja Vettori kohtusid esimest korda 2018. aasta aprillis, kui Adesanya võttis Vettori üle napi võidu - kohtunikud toona nii üksmeelsed ei olnud. Adesanyale oli see alles teine matš UFC egiidi all.

Seekord olid kõik kolm õigusemõistjat märkinud skoorikaardile Adesanya kasuks 50:45. 31-aastane nigeerlane pühendas võidu oma tiimikaaslasele Fau Vakele, lootustandvale noorele võitjale, kes suri maikuus Aucklandis väidetavalt kallaletungi käigus saadud vigastustesse.

"Tahan lihtsalt öelda Fau Vake, Fau Vake, ma armastan sind, mees... See matš on sulle pühendatud, Fau," vahendab BBC Sport Adesanya sõnu.

Adesanya ütles, et tahab oma tiitlit järgmisena kaitsta austraallasest ekstšempioni Robert Whittakeri vastu ning teha seda oma kodulinnas Aucklandis. Esimest korda sai Adesanya Whittakerist jagu UFC 243 võitlusõhtul Melbourne'is.

"Peame selle seekord minu territooriumil tegema," lisas ta.

Võitlusõhtu teises peamatšis võitis UFC kärbeskaalu tiitli 27-aastane mehhiklane Brandon Moreno, kes alistas valitseva meistri, brasiillase Deiveson Figueiredo kolmanda raundi tagant kägistusega.

2018. aasta UFC liiga võitlejate seast välja langenud ja 2019. aasta keskel reitingutabelites taas tippu ronimist alustanud Moreno sai esimese võimaluse tiitlimatšiks mullu detsembris, võideldes 33-aastase Figueiredoga viiki. Koheselt lepiti kokku kordusmatšis, mis läinud öösel ka lõpuks aset leidis.

UFC kergkeskkaalu tiitlimatši suunas tegi jõulise sammu inglane Leon Edwards, kes viieraundilises matšis alistas USA veterani Nate Diazi, pikendades oma võiduseeria kümnele matšile. Oma viimase kaotuse sai Edwards 2015. aastal just praeguselt tiitliomanikult, Nigeeria-USA passiga Kamaru Usmanilt.

Edwards peaks olema nüüd Usmani peamine väljakutsuja, kuid enne Arizona võitlusõhtut oli UFC president Dana White öelnud, et Usmani ukse taga on esimesena järjekorras endine vahetiitli omanik, ameeriklane Colby Covington.