Inglismaa ja Horvaatia olid suurturniiril viimati vastamisi olnud 2018. aastal, kui kohtuti MM-i poolfinaalis. Toona võitis lisaaja järel 2:1 Horvaatia. Seega sai Inglismaa sel korral magusa revanši.

Seekordses kohtumises lõi ainsa värava Manchester City ääreründaja Raheem Sterling, kes realiseeris 57. minutil Kalvin Phillipsi hea eeltöö.

D-alagruppi kuuluvad veel Tšehhi ja Šotimaa, kes peavad oma esimese kohtumise esmaspäeval.

Inglismaa vs Horvaatia statistika.

Enne mängu:

Seekordse turniiri eel kuulub Inglismaa kolme suurema soosiku sekka. Horvaatia on samal ajal viimastel aastatel veidike järgi andnud ning nad on soosikute pingereas asetatud üheksandale-kümnendale kohale.

Inglismaa ja Horvaatia on läbi aegade kohtunud kümnel korral. Inglismaa on võitnud viis ja Horvaatia kolm matši. Kahel korral on mäng jäänud viiki. Meeskondade kõige kuulsam omavaheline lahing leidis aste 2018. aasta MM-i poolfinaalis. Toona võitis Horvaatia lisaaja järel 2:1 ning jõudis MM-finaali.

Seekordse kohtumise eel on kõige rohkem tähelepanu saanud Inglismaa potentsiaalne algkoosseis. Inglastel on suur valik ründavate poolkaitsjate ja ääreründajate rollidesse ning võimaliku põhirivistuse üle on Inglismaa meedias arutletud juba mitu nädalat.

Eeldatavad algkoosseisud:


Inglismaa: Pickford; Walker, Stones, Mings, Chilwell; Phillips, Rice; Sterling, Mount, Foden; Kane.

Horvaatia: Livaković; Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol; Brozović; Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić; Rebić.

„Loomulikult valmistas Moskvas toimunud kohtumine meile pettumuse,” sõnas Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate uefa.com’i vahendusel MM-i poolfinaali kohta. „Neil on väga kogenud koondis, suurepärased mängijad, hea vaimne valmisolek, uskumatu meeskonnavaim ja lisaks on nad taktikaliselt paindlikud. Nad pakuvad meile tõsist väljakutset. Oleme siiski võimelised neid võitma.”

„Saadan väljakule meie parima koosseisu. Meil on kvaliteetsed mängijad ja me ei karda neid. Teame, et inglased on väga kiired ja rünnakul agressiivsed. Neil on tõelised tippmängijad. Peame vastama raudse kaitsega, kuid samas ei tohi me ründamist unustada. Ainult kaitses istumine ei too meile midagi head,” vastas omalt poolt Horvaatia koondise peatreener Zlatko Dalic.

D-alagruppi kuuluvad veel Tšehhi ja Šotimaa, kes peavad omavahelise kohtumise esmaspäeval kell 16.00.