Koheselt jooksid väljakule Taani koondise meedikud ja minut hiljem ka Kopenhaageni staadioni meditsiinipersonal ning Erikseni asuti elustama. Umbes veerand tundi hiljem viidi taanlane kanderaamil väljakult ära ning kell 20.27 andis Euroopa jalgpalliliit UEFA lõpuks ametlikult teada, et Eriksen on transporditud Kopenhaageni haigla intensiivravisse ja tema seisund on stabiliseerunud. Kõik jalgpallisõbrad võisid kergendatult hingata...

29-aastane Christian Eriksen on Taani koondise viimase kümnendi selge liider. Middelfartis sündinud vutimees alustas treeninguid oma kodulinnas Middelfart G&BK noorteklubis, kust siirdus 13-aastaselt Odense meeskonda ja 18-aastaselt juba Hollandi tippklubisse Amsterdami Ajaxisse. Hollandi gigant maksis noore taanlase ülemineku eest OB-le miljon eurot, millest Middelfart sai 35 000.

Erikseni läbilöögihooaeg oli 2010/11, mil ta sai 47 mänguga kirja kaheksa väravat. Kaks hooaega hiljem, kui Eriksen oli juba Ajaxi põhimees ja aidanud klubi kolmel aastal järjest Hollandi meistriks, siirdus ta 12,45 miljoni euro eest Inglismaale Tottenham Hotspuri. Tottenham vajas siis hädasti asendust Walesi tähele Gareth Bale`ile, kes müüdi toonase rekordsumma - 94 miljoni euro - eest Madridi Reali.

Põhja-Londoni klubis oli Eriksen meeskonna keskväljamootoriks järgmised seitse hooaega. 305 mänguga kogunes tema arvele 69 väravat. Lisaks oli ta sisuliselt igal hooajal meeskonna suurim väravasöötude andja. Hooajal 2018/19 sai Eriksenist alles teine mängumees Premier League`i ajaloos pärast David Beckhami, kes andis neljas hooaeg järjest liigamängudes vähemalt 10 väravasöötu. Aastal 2019 aitas taanlase suurepärane mäng Tottenhami esmakordselt Meistrite liiga finaali, kus kaotati Liverpoolile 0:2.

2020. aasta jaanuaris, kui taanlasel oli jäänud Tottenhamiga lepingust veel vaid pool aastat kanda, siirdus ta Milano Interisse. Tänavu aitas taanlane Interi 12-aastase vaheaja järel Itaalia meistriks.

Taani koondises on Eriksseni arvel juba 108 mängu ja 36 väravat. Viiel korral on ta valitud Taani aasta jalgpalluriks.

Euroopa ühes tugevamas liigas ehk Premier League`is pääses ta hooaja sümboolsesse koosseisu aastal 2017/18. Tottenhami aasta parima mängija tiitli pälvis ta kahel korral - aastal 2014 ja 2017.