Belglased avasid skoori 10. minutil, kui Venemaa kaitsja Andrei Semenov tegi suure prohmaka ega suutnud süütus olukorras tsenderduse järel palli puhtaks lüüa. Mänguvahend lendas Romelu Lukakuni, kes jäi väravavahiga silmitsi ja kasutas võimaluse kindlalt ära.

34. minutil kasvatas Belgia edunumbreid vahetusest sekkunud Thomas Meunier (vahetas välja peavigastuse saanud Timothy Castagne). Ta saatis palli sisuliselt tühja võrku pärast seda, kui venelaste väravavaht Anton Šunin oli terava tsenderduse enda ette tõrjunud.

Teise poolaja alguses üritasid venelased mängu pööret tuua ja alustasid teravalt, kuid pärast 15 minutit nende hoog rauges. Belgia kontrollis seejärel mängu ning 88. minutil jõuti ka kolmas kord väravani. Taas oli täpne Lukaku, kes avanes hästi kaitsjate selja taha ja saatis palli ühe puutega Šunini jaoks püüdmatult väravasse.

B-alagrupis on avavooru järel kolm punkti Belgial ja Soomel, kes alistas Taani 1:0. Raskesse seisu jäänud venelased peavad teises voorus Soome kindlasti võitma, taanlased vajavad hädasti punktilarve avamist Belgia vastu.

Mängu eel

Belgia tahab selle turniiriga kindlasti maha pesta pettumuse, mis neid tabas 2016. aasta EM-il, kui veerandfinaalis kaotati üllatuslikult Walesile. 2018. aasta MM-i pronksimeeskonna parim tulemus Euroopa meistrivõistlustelt pärineb 1980. aastast, kui Lääne-Saksamaa järel võideti Itaalias toimunud turniiril hõbemedal.

Peale Nõukogude Liidu lagunemist on Venemaa EM-ilt võitnud 2008. aastal pronksmedali ning neljal ülejäänud korral piirdunud alagrupiturniiriga, sealhulgas 2012. ja 2016. aasta EM-idel. Kodustel maailmameistrivõistlustel jõuti 2018. aastal veerandfinaali.

Venemaa ja Belgia on alates 1996. aastast omavahel pidanud seitse kohtumist, millest kaks on lõppenud viigi ja viis Belgia võiduga. 2020 EM-i valikturniiril kuuluti ühte gruppi, kus Belgia võitis 2019. aasta märtsis toimunud avamängu kodus 3:1 ning novembrikuise võõrsilmängu 4:1.

Olybeti koefitsiendid: Belgia 2.08, viik 3.19, Venemaa 4.00