Aeglaselt kulgenud avapoolajal pidid mõlema meeskonna väravavahid tegema ühe supertõrje, kuid väravaid esimese 45 minuti jooksul ei nähtud. 49. minutil viis Šveitsi nurgalöögist peaga juhtima Mönchengladbachi Borussia ründaja Breel Embolo. Selgelt kaitsvamaks muutunud Šveits võttis enda väravavõrgust palli välja 74. minutil, kui selle oli sinna samuti nurgalöögi järgsest olukorrast peaga koksanud Kieffer Moore.

85. minutil sai äsja vahetusest sekkunud Zagrebi Dinamo ründaja Mario Gavranovic lähilöögis palli võrku ning tabloole kuvati juba Šveitsi 2:1 eduseis, kuid videokohtunik tuvastas napi suluseisu.

A-alagrupi järgmised mängud peetakse 16. juunil, kui Türgi kohtub kell 19 Bakuus Walesiga ja eile Türgist 3:0 jagu saanud Itaalia võõrustab kell 22 Roomas Šveitsi.

Statistika:

Tabeliseis:

EELVAADE:

Nende koondiste viimane omavaheline kohtumine jääb kümne aasta tagusesse aega, kui Wales võttis 2012. aasta EM-valikmängus Swanseas 2:0 võidu. Võrku sahistasid Gareth Bale ja Aaron Ramsey, kellest esimene täna kindlasti algrivistusse kuulub. Ramsey seisund on kahtlasem.

Kõigist seitsmest omavahelistest mängust on Šveits võitnud viis. Walesi teine võit pärineb 1951. aasta maavõistlustes (3:2). Esimest korda ristati piigid kaks aastat varem.

Juunikuistes kontrollkohtumistes sai Wales kõigepealt 0:3 sugeda Prantsusmaalt ning tegi siis 0:0 viigi Albaaniaga. Šveits tuleb mängule võitude pealt USA (2:1) ja Liechtensteini üle (7:0). Koos Rahvuste liiga, MM-valikmängude ja maavõistlustega on Šveits võitnud järjepanu kuus kohtumist.

FIFA edetabelis on 2016. aasta EM-il poolfinaali jõudndu Wales 17., Šveits neli kohta kõrgemal.

Eeldatavad algkoosseisud (uefa.com):

Wales: Ward; Mepham, Rodon, Davies; Roberts, Allen, Ampadu, Williams; James, Wilson, Bale

Šveits: Sommer, Elvedi, Schär, Akanji; Mbadu, Zakaria, Xhaka, Rodriguez; Shaqiri, Embolo, Seferovic.

Peatreenerite kommentaarid:

Robert Page (Wales): "Olla peatreener ja viia poisid välja on minu jaoks suur hetk ja äärmiselt uhke päev. Mida iganes ma mängijatele ütlen, tuleb see südamest - taktika võib sel hetkel aknast välja visata. Punane Müür, fännid kodudes tahavad teid näha esindamas oma maad. Mängijad on valmis, aga nad ei saa olla ka liiga üles köetud, sest nad peavad ikkagi peaga mängima. Tuleb tasakaal paika saada."

Vladimir Petkovic (Šveits): "Wales on kummaline klient: kaitses väga kompaktne ja hea üks-ühele olukordades. Neil on ka väljaku viimasel kolmandikul head kvaliteeti. Me tahame mängu domineerida, hoida palli, dikteerida tempot ning lüüa väravaid. Selleks kõigeks peame me olema väga fokusseeritud."

Olybeti koefitsiendid: Wales 3.96, viik 2.94, Šveits 2.21