Venemaal on ühe aasta pikkune ajateenistuse kohustus meestel vanuses 18-27. Tõsi, teatud erandite abil on võimalik sellest pääseda.

Vene oligarh Dmitri Mazepin kritiseeris hiljuti praegust süsteemi ning vihjas, et ajateenistus võib hakata poja hooaega segama. "Nikital on tänavu 23 etappi, aga nemad ütlevad, et ta peab ajateenistusega liituma," rääkis vanem Mazepin hiljuti Peterburis toimunud majandusfoorumil. "Nad ütlesid, et ta peab regulaarselt laagris käima ning erandeid selleks ei tehta."

"Tal on iga kahe nädala tagant etapp. Kuidas ta peaks seda tegema? Ma ei räägi ainult Nikitast, vaid ka teistest. Kõik profisportlased on sarnases olukorras," lisas miljardär.

Haasi sõitja selgitas olukorda lähemalt Motorsport.com-i vahendusel. Sportlastee kõrvalt Moskva riiklikus ülikoolis õppiv vormelisõitja sõnas, et on õpingutega koos juba kaks aastat ajateenistust läbinud.

"Venemaal on ajateenistus kohustuslik, aga on kaks erinevat võimalust see läbida. Üks valik on lõpetada ülikool ning siis aastaks väkke minna," sõnas 22-aastane venelane. "Teine valik - kui sa kehalise võimekuse ja õpitulemuste pealt selleks kvalifitseerud - on niinimetatud eliitarmee. Seda läbitakse hoopis teistmoodi."

"See toimub ühe päeva nädalas ning sa õpid reservohvitseriks. See võtab aega kolm aastat, aga toimub ainult korra nädalas ning seda tehakse klassiruumis. Olen seda juba kaks aastat teinud," avaldas Mazepin. "Loomulikult jätkan veel aasta võrra ning loodetavasti lõpetan reservohvitserina."

Moskvas majandust ning keeli õppiv Mazepin avaldas, et sai hiljuti nelja aasta pikkuse bakalaureuseõppe läbi. Ta lisas, et jätkab õpinguid magistris.

Haasi võistkonda kuuluva Mazepini tänavuse hooaja parim tulemus pärineb Aserbaidžaani GP-lt, kus ta sai 14. koha.