Noormängijad pidid Pariisis järgima samasuguseid reegleid nagu tipudki ehk linna peal võis uudistamas käia vaid tund aega päevas ning aeg-ajalt tuli lasta end koroonaviiruse suhtes testida, Lajali puhul esimesel ja neljandal päeval.

"Noored olid kõik ühes hotellis, kus tohtis olla vaid ühe kaupa tubades. Treenisime tippudega koos ja nägime neid jõusaalis. Selline tunne, et mängisid nendega sama turniiri, aga samas ikkagi erinevat," muljetas Lajal Delfile.

Lajalil (ITF-i juunioride edetabeli 17.) üksikmängus suurt loosiõnne polnud. Kohe tuli vastamisi minna 17-aastase itaallase Luca Nardiga, kes küll juunioride reitingus asub eestlasest 19 kohta tagapool, kuid omab juba ATP edetabelis 702. kohta ja mängib Challenger-turniire. Tund ja 53 kestnud matši kaotas Lajal 5:7, 6:4, 0:6.

"Tulemuse poolest ei jäänud rahule, aga ma polnud peale kaotust pettunud, vaid tulin väljakul ära sellise tundega, et andsin endast kõik. Pärast järgi mõeldes oli sisetunne selline, et oleksin suutnud mängu enda kasuks pöörata, kuna juhtisin esimeses setis servimurdega ja sain teise seti kätte. Otsustava seti alguses vajusin ära, kuigi võimalust oli. Läks seekord nii," nentis Lajal.

"Tagajoonel mängisin hästi, aga serv oli sel päeval natuke kehv. Mõnel momendil tegin paar valet otsust - need olid üks-kaks tähtsat punkti, millest läksid ka tähtsad geimid kaduma. Mäng oli kahjuks väikestes asjades kinni," analüüsis ta mängu. "Nardi on väga agressiivne mängija. Ta astub igal võimalikul momendil vastu ja võtab palli hästi varakult ära, nii et sul väga aega ei ole. Ta servib suhteliselt korralikult. Vahepeal arvad küll, et said kaitsest hea palli tagasi, aga siis astub ta jälle vastu ja jätab su ikka seina äärde jooksma."

Lajal, kes sai Roland-Garrosi kompleksi kõrval asuvas klubis paar päeva trenni teha, tunnistas, et suure slämmi turniiri pinge puges sisse alles vahetult enne mängu. "Enne mängu ei olnud mingit pinget ega närvi, põnevus oli hoopis sees. Aga kui astusin väljakule ja nägin inimesi vaatamas, sain aru, et nüüd mängin Roland-Garrosi. Soojenduse ajal oli räige pinge peal - see oli esimene kord, kui ma närvi tundsin. Kui mänguks läks, kadus ära - siis oli juba tunne, et see on tavaline turniir, mida vaatab lihtsalt rohkem inimesi kui muidu," meenutas Lajal.
Suunaviidad Roland-Garrosi tennisekeskuses.

Paarismänguturniiriks sai Lajal koos briti Jack Pinnington Jonesiga kõrgeima paigutuse. Avaringis alistasid nad tugeva Hispaania-Jordaania paari Daniel Rincon/Abedallah Shelbayh 6:4, 7:6 (4), kuid teises ringis kaotati Ukraina-Bulgaaria duole Vjatšeslav Bielinski/Petr Nesterov 4:6, 6:2, (7:10).

"Olime ise ka üllatunud ja naersime, kuidas see võimalik on, et me esimese asetuse saime. Saime esimeseks ringiks kõige raskemad vastased - nad olid kahekesi võitnud koos Orange Bowli ja esimese kategooria turniire. Aga me mängisime esimeses ringis ise väga hästi," rääkis Lajal.

"Teise ringi matš peeti 14. väljakul, mis on suurem kui teised. Päris palju rahvast oli kohal, 100-150 inimest, tribüün oli päris täis- jällegi väga lahe kogemus! Aga seal ei mänginud me enam nii hästi kokku. Tegime rohkem vigu ega alustanud otsustavat tie-break'i hästi. Tulime küll järgi, aga lasime mängu ise käest ära."

Lajal tuli paariks päevaks Eestisse ning naaseb peagi Mouratoglou akadeemiasse. 29. juunil algab Roehamptoni turniir (juunioride 1. kategooria), kus Lajal saab elu esimese murutennise kogemuse. Wimbledoni noorteturniir stardib 5. juulil, põhiturniir ise 28. juunil.

"Arvan küll, et pinge on Wimbledonis rohkem maas. Nüüd tean, mis tunne on suurt slämmi mängida. Samas on jälle teistmoodi - ma pole kunagi muru peal mänginud. Eks kohapeal näeb, kuidas see välja näeb. Roehamptoni ja Wimbledoni muruväljakud on kuuldavasti erinevad, Wimbledon pidi aeglasem olema," sõnas Lajal.

Viimaseid päevi kestval French Openil hoiab Lajal pöialt Mouratoglou akadeemias harjutamas käivale Stefanos Tsitsipasele (ATP 6.), kes kohtub täna poolfinaalis Alexander Zvereviga (ATP 5.). Teises poolfinaalid võtavad hiljem mõõtu Rafael Nadal (ATP 3.) ja Novak Djokovic (ATP 1.).

"Tahaks, et Stefanos saaks oma esimese tiitli kätte, aga ei saa ka Rafat kunagi maha kanda - ta on ikkagi legend, eriti Roland Garrosil," ütles Lajal, kes usub, et kreeklase võidu korral väike pidu akadeemias vast ikka toimub.