Kas just jalgpalli EM 2021 ajal lõpetab Löw oma pikaajalisema plaani viia läbi koondise noorenduskuur ja muutub vanade hobustega ka riskialdimaks? Kaotada ei ole palju. Töökoht tuleb uus leida. Legendi staatus on olemas (lisaks märkimisväärsetele võitudele on Löw nüüdseks läbi ajaloo kõige rohkem koondisega kohtumisi pidanud treener) ja viimase aja kordaminekud pole olnud märkimisväärsed, seega üks hall tulemus nende kõrvale ei mõju laastavalt tema mainele.

Kõrgelt hinnata Saksamaa võimalusi?

Jalgpalli EM-i ehk EURO panused ülemäärast optimismi Saksamaa koondise puhul ei peegelda. Sisse on võetud selge positsioon Inglismaa, Prantsusmaa ja Belgia järel. Ollakse mõõtu võtmas pigem Hispaania, Itaalia ja Portugali koondisega.

Thomas Müller ja Mats Hummels on tagasi koondise juures. Kas see aga mõjub piisavalt meeskonnale, kes tundub viimastel aastatel vajavat hädasti uut hingamist? Mülleri ja Hummelsi puhul ei ole tegemist mängu muutvate superstaaridega, kes mahuks nimekirja, mida saaks kahe käe sõrmedel üles lugeda. Kas Saksamaal on üldse sellist staari?

Väravavahtide eliiti kuuluv Manuel Neuer on taaskord vormis ja otse loomulikult väravas. Kimmich, Gündoğan, Kroos ja arvatavasti turniiri käigus vigastusest naasev Goretzka on küll maailmatasemel, aga nende puhul ei saa selgelt öelda, et tegemist oleks selgelt oma positsioonil parimate mängijatega. Kindlasti kuuluvad nad parimate hulka. Koos moodustatakse kindlasti ohtlik keskväli. Meeskonna keskvälja nn sügavust tekitavad veel juurde suure potentsiaaliga noored Kai Havertz, Florian Neuhaus ja Jamal Musiala. Paljudele üllatuseks võib veel kujuneda Robin Gosensi oodatust suurem roll. Millist rolli hakkab mängima Thomas Müller või Leroy Sane, on veel raskesti prognoositav. Löwil aga jätkub seega käike, millega katsetada.

Käigud kipuvad nüriks jääma tipuründaja puhul. Kevin Volland ei ole ennast tipptasemel tõestanud. Timo Werneri ja Serge Gnabry hooajad on olnud ebastabiilsed ning nende sobivuse suhtes tipuründajana on olnud alati palju küsimärke. Löw on kombineerinud ka Sane rolliga, aga viimastes mängudes tundub olevat taaskord leitud usaldus Thomas Mülleri üle. Ilma staarist tipuründajata võitmine ei ole aga Saksamaale võõras. Saksamaa meeskondlik mäng annab palju võimalusi manööverdamiseks.

Just meeskondlik mäng tundub olevat Saksamaa koondise jaoks ka selle EM-i võtmesõna. Eeskätt kaitses. Saksamaa koondise võimes ka tippmeeskondade vastu ründes ühtlast survet avaldada on raske kahelda. Küll aga ei suudeta juba aastaid kaitsta survele järgnenud kiirrünnakuid ja meeskondlikult kaitsemäng on olnud väga ebastabiilsete tulemustega.

Löw on teinud erinevaid katsetusi ja ohverdanud paindlikuma mänguplaani nimel kaitses isegi niivõrd kaugele, et on kasutanud taga kolme kaitsemängijat. Löw peab kindlasti riskima, sest toimivat plaani ei ole siiani leitud.

Saksamaa teekond piirdub alagrupiga?

Ajalooliselt pole olnud mõistlik panustada näiliselt kehva mängupildiga suurturniirile tuleva Saksamaa vastu. Jalgpalli EM 2021 ei alga kindlasti Saksamaale lihtsalt. Kohe esimene kohtumine minnakse vastamisi Prantsusmaaga. Kas Münchenis Allianz Arenal peetav kohtumine annab piisava eelise, et paberi ja viimase aja tulemustes oluliselt tugevamat Prantsusmaad üllatada?

Saksamaa kahjuks ei räägi mitte ainult viimaste aastate tagasihoidlikud tulemused. Üks aasta edasi lükatud jalgpalli EM oleks võinud olla neile väga oluline aeg meeskonna uue kindluse leidmisel. Viimane sõpruskohtumise 7 : 1 võit Läti üle võib anda lootust, aga enne seda lahkuti väljakult viigiga Taani vastu ja enne seda kaotati 0 : 1 Põhja-Makedooniale. Vähe sellest, alles novembris jõuti paljude Hispaania ja Saksamaa ajalehtede kaantele 0 : 6 kaotusega Hispaaniale.

Prantsusmaa järel on ootamas ees kohtumine Portugaliga. Mängupildilt kindlasti Saksamaa jaoks väga ebamugava vastasega. Mängus, mis võib otsustada Saksamaa kiire kojusõidu. Seega, Saksamaa võimaliku üllatuse osas on veel palju küsimärke ja seda näitab turniiri kõik. Küll aga võib kiiresti selgeks saada, kas Saksamaa jookseb lati alt läbi.

Kust vaadata jalgpalli EMi 2021?

Jalgpalli EM algab 11. juunil kell 21.35 ETV kanalil mänguga Türgi ja Itaalia vahel. Kui soovite vaadata EM-i kodust eemal, siis Tallinnast väljas leiate võimalused Pärnus ja Tartus majutuse lehtedelt, mis täiendavad ajapikku informatsiooni.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid