Itaalia valitses kogu kohtumist. Kuigi avapoolajal jäid väravad löömata, domineerisid itaallased ka esimest 45 minutit. Itaalia pääses lõpuks juhtima 53. minutil, kui õnnetu omavärava sai kirja Merih Demiral. EM-i ajaloos esimest korda oli turniiri avavärav omavärav.

66. minutil kasvatas Ciro Immobile itaallaste eduseisu. Kodus mänginud valgesärgid jätkasid ründavalt ning Lorenzo Insigne vormistas 79. minutil 3:0 lõppseisu.

Türgi jätkab EM-i 16. juunil Walesi vastu. Itaalia mängib samal päeval Šveitsiga.

"Mängisime hästi. Tegemist oli esimese kohtumisega, mis polnud lihtne ja meil oli vastas hea tiim. Publik aitas meid, mis oli ülioluline, et saaksime palli kiiresti edasi liigutada," sõnas itaallaste juhendaja Roberto Mancini UEFA kodulehe vahendusel kohtumise järel.

STATISTIKA:

ENNE KOHTUMIST:

Soosikuna läheb kohtumisele vastu Itaalia. Itaallased püsivad kaotuseta juba 27 kohtumist järjest. Viimati jäädi vastasele alla 2018. aasta septembris, kui kaotati Portugalile. Viimases kaheksas kohtumises on itaallaste väravate suhe 25:0.

Viimasel ajal on heas hoos olnud ka Türgi, kes püsib kaotuseta kuus kohtumist. Märtsis toimunud MM-valikmängudes suudeti alistada nii Holland kui ka Norra, kuid viigistati näiteks Lätiga.

Potentsiaalsed algkoosseisud:

Türgi: Uğurcan Çakır; Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş; Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kenan; Burak Yılmaz.

Itaalia: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne.

„Peame Türgit austama. Neil on väga talendikas koondis. Avamäng on alati keeruline, kuna emotsioone on palju. Tuleb jääda rahulikuks ja tasakaalukaks. Oleme mänguks valmis,” sõnas uefa.com’i vahendusel Itaalia peatreener Roberto Mancini.

„Esimese mängu tulemus on alati oluline. Meie võit või viik tekitaks alagrupis segadust. Loodan selle peale. Tahan näha meie meeskonna tugevusi. Kui peaksime isegi kaotama, siis tähtis on hästi mängida. Loodetavasti tuleb hea ja nauditav kohtumine,” lisas omalt poolt Türgi juhendaja Senol Günes.

Lisaks Itaaliale ja Türgile kuuluvad A-alagruppi veel Wales ja Šveits, kes peavad oma kohtumise pühapäeval kell 16.00.

Itaalia ja Türgi kohtumine algab kell 22.00. Delfi Sport toob matši põnevamad sündmused otseblogi vahendusel lugejateni.