Kõige osavõturohkemas klassis Crosskart Xtreme saavutas 37 võistleja seas esikoha möödunud aasta sama klassi juunioride arvestuse Eesti meister Joosep Ralf Nõgene soomlaste Pasi Penttineni ja Jarkko Aroneni ees.

„Päev algas üldjoontes edukalt. Esimene eelsõit vihmaga oli üsna paljulubav, teine eelsõit keerulisem - vihm oli lakanud, aga rada ikka libe ja pidamist oli raske hinnata,“ rääkis Nõgene. „Õnnestunud kolmas eelsõit andis koha A-finaali esireas. Finaalis oli hea võimalus läbida kohe esimesel ringil „jokker“, see taktikaline käik oli võidus väga oluline."

Krosskartide A-finaali neljanda kohaga lõpetas juunioride arvestuse võitja Martin Juga. „Esimeses ja teises eelsõidus ei olnud tempo tehniliste probleemide tõttu nii hea kui tahtnuks, aga kolmandaks eelsõiduks saime auto liikuma nagu tarvis,“ rääkis Juga. „Pääsesin C-finaali, mõtlesin, et lähen ja naudin sõitu. Nautimisest tekkis hea kiirus ja pääsesin edasi B-finaali. Mõtlesin, et naudin uuesti, tõusin viimaselt stardikohalt esimeseks ja pääsesingi A-finaali.“ Teise koha sai Patrick Enok ja kolmanda Ragnar Kaljuste.

Supercar-klassi võitis selles arvestuses oma karjääri esimese stardi teinud Maiko Tamm, teine oli Seido Nõmmküla ja kolmas Rico Rodi. „Hommikune hea treeningringi aeg andis mõnusa tunde esimeseks eelsõiduks. Eelsõitude tulemusena tuli endalegi üllatusena stardikoht finaali esireas. Emotsioonid on laes, olen päevaga väga rahul,“ sõnas Tamm.

Super1600 A-fnaali võitis Janno Ligur, järgnesid Arvo Kask ja Kevin Allik. „Esimeses eelsõidus sain pihta mingile teravale servale, mis lõhkus autol velje ja purunes ka rehv. Sealt edasi läks kõik ladusalt, ühtegi probleemi ei tekkinud ja sain sõita oma sõitu,“ rääkis Ligur, kes kavatseb osaleda rallikrossi Euroopa meistrivõistlustel. „Eesti võistlustel sõidan samuti, kuid edaspidistel etappidel ilmselt krosskardiga.“

Junior1600 klassis võitis Andreas Aulik Robin Alliku ja Marko Muru ees. „Kuna olime autot edasi arendanud, õppisin kahes esimeses eelsõidus seda tundma. Kolmandaks eelsõiduks oli auto selge ja kõik toimis nii nagu pidi, ka finaalis töötas auto suurepäraselt,“ sõnas Aulik.

TouringCari võitis lätlane Kristaps Grunte, järgnesid Stein Karu ja Siim Sündema. „Päev algas kergete viperustega, juhtus ka avarii, aga õnneks saime auto korda ja võistluse teine pool sujus paremini,“ lausus Karu.

Rallikrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad 26. juunil Missos.