„Osalejaid on erakordselt palju. Lisaks eestlastele osalevad veel Läti, Leedu ja Soome võidusõitjad,“ rääkis Eesti Autospordi Liidu rallikrossikomitee juht Mati Kask. „Stardis on suurem osa mullustest Eesti meistritest, seejuures võistleb 2020. aasta Supercari Eesti meister Arvo Kask avaetapil Super1600 autol. Ilmselt kasvab järgmistel võistlustel osalejate arv veelgi, sest mitmed sõitjad ei saanud oma autot esimeseks etapiks valmis.“

Rallikrossi Eesti meistrivõistlused koosnevad kuuest osavõistlusest. Hooaeg jätkub pärast Laitse etappi 26. juunil Missos, 24. juulil võisteldakse Piirojal, 7. augustil Vasalemmas, 11. septembril Kehalas ja hooajale tõmmatakse joon alla 25. septembril Kulbilohus. „Üle pika aja toimuvad kõik etapid eri radadel ning kaetud on Eesti eri piirkonnad – võidu sõidetakse Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Eestis,“ sõnas Kask.

Krosskardid võistlevad tänavu kereautodest erinevas süsteemis, mis lisaks muule tähendab, et korraga on rajal rohkem võistlejaid. Sõidud muutuvad pealtvaatajatele vaatemängulisemateks – eelsõitudes stardib korraga kuus, finaalis üheksa krosskarti. Uue süsteemi järgi pääsevad krosskartide eelsõitude seitse paremat otse A-finaali, järgmised seitse otse B-finaali jne kuni maksimaalselt üheksa osalejat stardib viimases finaalis. Iga finaali kaks paremat tõusevad järgmisse finaali.

Kereautodega võisteldakse samas süsteemis, milles varasematel aastatel.

Eesti rallikrossil on uus koduleht aadressil estrx.eu, millelt külastajad leiavad võistluskalendri, uudised, fotogaleriid, ametlikud dokumendid ning võistlejad saavad selle lehe kaudu ka end Eesti meistrivõistluste etappidele registreerida.

Hooaja avaetapp LaitseRallyPark´is on jagatud kahele päevale, laupäeval, 12. juunil on kavas tehniline kontroll ja vabatreeninud ning pühapäeval, 13. juunil võistlussõidud. Eelsõitudega tehakse algust pühapäeval kell 10.15. Võistlusele on lubatud vastavalt kehtivatele viiruspiirangutele ka piiratud arv pealtvaatajaid. Alates poolfinaalidest algusega kell 15.30 näitab Delfi TV võistlust otseülekandena.

Rallikrossi Eesti meistrivõistlused:

12.–13. juuni - 1. etapp, LaitseRallyPark, Harjumaa

26. juuni - 2. etapp, Misso rallikrossirada, Võrumaa

24. juuli - 3. etapp, Piiroja rallikrossirada, Jõgevamaa

7. august - 4. etapp, Vasalemma rallikrossirada, Harjumaa

11. september - 5. etapp, Kehala Ring, Lääne-Virumaa

25. september - 6. etapp, Kulbilohu rallikrossirada, Tartumaa

Foto: Supercari Eesti meister Arvo Kask stardib esimesel etapil Super1600 klassi autol. Foto: Pille Russi / EAL