"See on erakordne. Vähemalt koorus minu seigast üks hea asi - rallikogukonna, meedia ja WRC inimesed on minusse uskumatult soojalt suhtunud. Täiesti fantastiline, et minu eest makstakse trahv ära," rääkis Sardiinias WRC 2 sarja arvestuses teiseks tulnud Östberg portaalile DirtFish.

"Mina olen õnnelik, fännid on õnnelikud ja kõik on õnnelikud, kui neil lubatakse inimene olla," lisas ta.

Norralasele tegid Sardiinia ralli viimasel päeval suurt tuska Pirelli rehvid, millest üks andis 18. katsel otsad.

Pärast katse lõppu peksis Östberg mitu korda käsi vastu rooli ja emotsioonidest tulvil oli ka tema intervjuu.

Kui viisakalt tõlkida, oli Östbergi jutt selline: "Ma olen nii kuradi närvis. Kogu aeg juhtuvad samad asjad. Kuradi s*itad rehvid! Ma ei puutunud absoluutselt midagi, aga rehv läks ikkagi kohe katki. Olen nii kuradi tüdinud sellest!"

Rahvusvaheline autoliit FIA hakkas olukorda uurima ning leidis, et Östberg eksis FIA rahvusvahelise spordikoodeksi ning FIA WRC koodeksi reeglite vastu. "Kuigi kohtunikud mõistavad, et hetke ajendil võib olla raskusi emotsioonide kontrollimisega - eriti siis, kui kiiruskatse ajal on probleeme olnud - peavad sõitjad siiski alati kontrollima sõnu, mida nad eetris ütlevad," seisis otsuses, kus lisati, et ropendamine pole spordimehele kohane käitumine.

Lisaks 1000 eurosele trahvile võetakse temalt WRC 2 sarja üldarvestuses 25 punkti ära, kui ta tänavuse aasta jooksul taas sarnase reegli vastu eksib.