Stuttgardi klubi teatas, et Kongo jalgpalluri tegelik perekonnanimi on Katompa Mvumpa ning ta pole mitte 21, vaid 22 aasta vanune.

Jalgpalluri koduklubi teatel on segaduses süüdi mängija agent, kes sundis teda 2017. aastal, kui ta oli RSC Anderlechti juures testimisel, oma nime ja vanust muutma. Selle sammuga üritas agent lõpetada vutimehe seose tema endise koduklubiga Kongos. Lisaks lootis agent, et aasta võrra nooremana on tal parem võimalus Anderlechti pääseda.

"Esiteks on Silas olnud selle juhtumi ohver. Pean väga lugu sellest, et ta nii noores eas astus julge sammu ja selgitas oma olukorda," kommenteeris Stuttgardi spordidirektor Sven Mislintat pressiteate vahendusel.

Katompa Mvumpa lisas omalt poolt: "Olen viimastel aastatel oma perekonna pärast hirmul olnud. Selle avalikustamine oli keeruline samm ja ma ei oleks seda kunagi julgenud ilma Stuttgardi klubi toetuseta teha."

Stuttgardi klubi avalduses lisatakse, et nad teevad Saksamaa jalgpalliliiduga igakülgset koostööd ja loodavad, et Mvumpat ei karistata ning tal lubatakse Bundesligas mängimist jätkata.

Mvumpa lõi lõppenud hooajal 25 liigamänguga kokku 11 väravat.