Rahvusvaheline autoliit määras Norra ralliässale Mads Östbergile tele-eetris vandumise eest 1000 euro suuruse rahatrahvi. Lisaks karistati teda tingimisi 25 MM-punkti ära võtmisega.

Sardiinia rallil WRC 2 sarja juhtinud Östbergi lootused oma klass kinni panna said 18. katsel suure tagasilöögi, sest tema Citroeni all olnud Pirelli rehv ei pidanud valule vastu ja purunes.

Pärast katse lõppu peksis Östberg mitu korda käsi vastu rooli ja emotsioonidest tulvil oli ka tema intervjuu.

Kui viisakalt tõlkida, oli Östbergi jutt selline: "Ma olen nii kuradi närvis. Kogu aeg juhtuvad samad asjad. Kuradi s*itad rehvid! Ma ei puutunud absoluutselt midagi, aga rehv läks ikkagi kohe katki. Olen nii kuradi tüdinud sellest!"

FIA hakkas olukorda uurima ning leidis, et Östberg on eksinud FIA rahvusvahelise spordikoodeksi ning FIA WRC koodeksi reeglite vastu. "Kuigi kohtunikud mõistavad, et hetke ajendil võib olla raskusi emotsioonide kontrollimisega - eriti siis, kui kiiruskatse ajal on probleeme olnud - peavad sõitjad siiski alati kontrollima sõnu, mida nad eetris ütlevad," seisis otsuses, kus lisati, et ropendamine pole spordimehele kohane käitumine.

Östberg ütles videopöördumises, et loodab selliseid asju tulevikus vältida.

"Viimased 24 tundi on olnud väga erilised. Sardiinia ralli oli head, aga tegin seal midagi, mida ei tohiks. Tahan enda sõnade eest ühe kiiruskatse finišis vabandada. Tean, et tegin vea. Väljendasin lihtsalt enda üle käte läinud tundeid. Teen kõik selleks, et selline asi tulevikus ei korduks," ütlesd ta Twitteri postituses.

Östberg lõpetas ralli WRC 2 arvestuses teisel kohal. Ta kaotas Jari Huttunenile 7,5 sekundiga.