Inglismaal on jalgpallurid enne igat mängu põlvitanud juba viimased aasta aega, näitamaks oma meelsust rassismi suhtes. Rituaal sai alguse pärast eelmise aasta mais Minneapolises aset leidnud politseivägivalda, mille tagajärel suri mustanahaline George Floyd.

Tuhanded fännid vilistasid Inglismaa koondise põlvitamise peale juba eelmisel kolmapäeval enne maavõistlust Austriaga ning sama vaatepilt kordus ka eile. Nädala keskel toimunud matš tähistas esimest korda, kui Inglismaa alates 2019. aasta novembrist fännide ees mängida sai.

Inglismaa peatreener Gareth Southgate ütles kolmapäeval, et meeskond oli publiku huilgamises põlvitamise ajal "kollektiivselt pettunud" ning kutsus publikut üles mängijate aktsiooni austama. Daily Mail kirjutab, et kuuldavasti kaalus ka Inglise jalgpalliliit FA võimalust kuvada Middlesborugh' staadioni ekraanidele vastavasisuline teade.

"Me ei saa vastukaja kontrollida, kuid me jääme oma seisukoha juurde. Oleme täielikult mängijate taga," ütles Southgate ITV Sport telekanalile. "Oleme taustajõudude ja meeskonnaga ühine grupp. Loodame läbi selle inimesi ühendada."

Välja vilistamise kõrval leidus Riverside'i staadionil eile neidki, kes huilgeid vaigistada üritades ja mängijaid toetades plaksutasid.

Enne avavilet panid põlve maha ka enamik Rumeenia mängijaid. Kaks mängijat otsustasid aktsiooni ajal püsti jääda.

"See on miski, mida me kontrollida ei saa. Me jätkame selle tegemist," ütles eile kaptenipaela kandnud Marcus Rashford.