Kohtumine oli tõeline triller, mis võinuks lõppeda nii ja naa. Kolm geimi venisid väga pikaks, ootamatult kerkis väga oluliseks jokkeriks mees, kes siiani polnud kordagi platsile saanud - temporündaja Henri Treial. Kolmandas geimis vahetas Cedric Enard ta servima seisul 31:30 - äss! Pall keeras õnnega pooleks üle trossi Belgia poolele. Neljandas toimus vahetus seisul 21:20 - äss! Väga õige ja õnnelik vahetus.

"Kindlasti oli täna võtmesõnaks serv. Kui Henri Treial sisse tuli, siis tema lõpetas tegelikult ju kolmanda geimi ära ja ma arvan, et neljandas tõi ka tema selle "breigi" meile, tõi enesekindlust juurde," kommenteeris 23 punkti toonud ja Eesti parimaks valitud Oliver Venno. "Tegelikult suutsime neid serviga suruda, nii hüppelt kui ka planeeriva serviga. Saime õigetele meestele suunata servi ja see oli väga hea."

"See oli väga tasavägine mäng," märkis ka Andri Aganits. "Suutsime geimi lõpu enda poole kallutada. Tänane mäng oleks võinud vabalt mõlemale poole minna."
Võidu tõi Eestile alles viies matšpall. Ühtlasi tagas Eesti koha finaalturniiril, kus lisaks meile ja korraldaja Belgiale osalevad B-grupi võitja Ukraina ja C-grupi parim Türgi.
Standings provided by SofaScore LiveScore


Venno vedas, teised aitasid

Avageim Belgiale 20:25. Cedric Enard alustas nii nagu eile lõpetas: Robert Viiber, Oliver Venno, Karli Allik, Kristo Kollo, Ardo Kreek, Timo Tammemaa ja libero Silver Maar. Taas ei olnud start kõige parem, Belgia sai alguses sisse 4-5 punktilise edumaa. Eesti jõudis veel seisuni 20:22, kuid geimi lõpp kuulus vastasele. Geimi lõpus asendas Allikut Albert Hurt.

Teise geimi lõpp läks nugade peale. Vastastel oli kasutada kaks geimpalli, kuid tänu Venno ja Tammemaa rünnakutele suutsime need päästa. Seisul 26:26 lõi Tammemaa vinge servi ja Venno noppis võrgu kohalt kerge punkti, seejärel pidas Venno ja Aganitsa blokk. Geim Eestile 28:26. Midagi juhtus aga Kreegi põlvega, tema asemel tuli platsile Aganits.

Kolmas geim oli väga eriline, Eesti võitis selle lõpuks 32:30. Enard tegi geimi lõpus kuldse vahetuse - korduvalt servil eksinud Tammemaad asendas Henri Treial, kes lõi õnneliku serviässa. Pall keeras trossist otse Belgia poolele ja hiidgeim oli läbi.

Neljas geim oli tõeline punkt-punkti heitlus algusest lõpuni. Eesti suutis geimi keskel paari punktiga ette saada, kuid belglased püsisid kannul. Seisult 24:22 tuli Belgia järele ning lõpuks vajas Eesti viiendat matšpalli, et kohtumisele võidukas punkt panna. Võidunumbrid olid 28:26.

Venno tõi täna koguni 23 punkti (efektiivsus +15; rünnak 40%) ja valiti ka meie poolt mängu parimaks. Kollo lisas 14 (+9; 48%) ja vahetusest sekkunud Hurt 10 (+5; 47%) punkti. Belgia poolel sai mängu parima auhinna Mathijs Desmet, kelle arvele kogunes 22 silma. STATISTIKA

Eesti koondis on siiani tunnistanud vaid võite – Hispaania seljatati 3:0 ja 3:1, Belgiat on võidetud 3:2 ja 3:1 ning Lätit 3:0.

Eesti on alagrupi liider 14 punktiga, Belgial on teisena 10 silma, Hispaanial 6 punkti ja Lätil punktiarve avamata.

Homses viimases voorus on Eesti vastaseks Läti, Belgia mängib Hispaaniaga. Tänases avamängus kohtus Läti Hispaaniaga ja kaotas 0:3 (21:25, 23:25, 19:25).