B-alagrupist alles viimasena edasi pääsenud ja seejärel veerandfinaalis suurfavoriidi Venemaa alistanud Kanada asus ameeriklaste vastu juhtima juba 2. minutil, kui värava viskas Brandon Pirri.

Avakolmandiku lõpus suutis Colin Blackwell viigistada, ent teise ja kolmanda perioodi alguses viisid Andrew Mangiapane`i ja Brian Boyle`i väravad Kanada juba 3:1 ette. USA vähendas 44. minutil Sasha Chmelevski tabamusest veel vahe minimaalseks, kuid päästvat viigiväravat enam visata ei suudetud. Hoopis Justin Danforth vormistas viimasel mänguminutil lõppseisu, kui viskas litri juba ameeriklaste poolt tühjaks jäetud väravasse.


Kanada hokimehed Adam Henrique ja Andrew Mangiapane

Teise finalisti selgitas Soome ja Saksamaa mäng, kus meie põhjanaabrid võtsid 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) võidu. Avakolmandiku lõpus viisid Iiro Pakarinen ja Hannes Björninen soomlased kahe väravaga ette. Teise kolmandiku keskel suutsid sakslased arvulisest ülekaalust ühe värava tagasi visata, kui sihile jõudis Matthias Plachta. Rohkem väravaid ei sündinud ja tiitlikaitsjad tagasid pääsu homsesse finaali, mis algab kell 20.10.

2019. aasta MMi finaalis võitis Soome just Kanadat 3:1.

Saksamaa jahib homses pronksimängus USA-ga oma esimest MM-võistluste medalit alates 1953. aastast. Toona võitis Lääne-Saksamaa Rootsi järel hõbemedali.