Veoautokrossi sünd ning arengu seondub paljuski Viljandimaaga. Viljandi Autobaasi nr 8 mehed korraldasid esimesena Holstre-Nõmmel Eesti meistrivõistluste I etapi ning viljandlane Tõnu Evert selle ka võitis. Hiljem sai esimeseks eestlasest NSV Liidu meistriks bagikrossis Viljandimaa mees Matti Villemson. Ainus eestlasest kahekordne Euroopa karikavõitja bagikrossis oli samuti Viljandimaa mees Jaanus Ligur.

Veoautokrossi veteran Kalle Allik on kolleegidega pühendunud juba üle viie aasta veoautokrossi ajaloo uurimisele, jäädvustamisele ning ala populariseerimisele. Kuna Eesti auto- ja motosport tähistab sel aasta oma sajandat sünnipäeva, otsustasid mehed ka veoautokrossi lipu üles tõmmata. Kogunenud värvikas materjal vormus käesolevaks näituseks. Teemadeks on pöörased algusaastad, tippaeg 1960-1970ndatel, veobagikrossi sünd 1980ndatel ja tänapäev.

Näituse avamisel osalesid paljud Eestile ja Viljandimaale kuulsust toonud auto- ja motosportlased. Teiste seas meistersportlane nii moto- kui autospordis, Nõukogude Liidu meistrivõistluste kahekordne pronksiomanik veoautokrossis, kaheksakordne Eesti meister Jüri Treimuth, üks nii veoautokrossi kui bagikrossi pioneeridest Eestis Johan Tõhk, kunagise Nuia EPT juhataja ja tollase Eesti Autospordi Föderatsiooni krossikomitee juht Heino Nõgu, Nõukogude Liidu meister ja medalivõitja ning kaheksakordne Eesti meister autorallis Endel Kabral, mitmekordsed Eesti meistrid autokrossis Aare Teder ja Olev Helü jt. Lisaks Viljandi Linnavalitsuse ja EAL-i esindajad ning Allik Racingu liikmed.

Keskuse õues on välja pandud viimastel aastatel ainsa Viljandimaa esindajana Eesti veoautokrossi sarjas osaleva Andres Alliku võistlusauto.

Sakala Keskus asub Tallinna tn 5 Viljandis, avatud E-R 12-17 või sündmuste ajal.

Kangsti Külaseltsi algatusel pannakse näitus 24. juulil üles Matsi krossirajal.