Koroonapiirangud tegid omad korrektiivid ka rallikrossikalendris, algselt oli hooaja algus planeeritud 1. maile. Siiski kavatseb Eesti Autospordi Liidu rallikrossikomitee viia meistrisarja läbi viia täies mahus. Hooaeg jätkub pärast Laitse etappi 26. juunil Missos, 24. juulil võisteldakse Piirojal, 7. augustil Missos, 11. septembril Kehalas ja hooajale tõmmatakse joon alla 25. septembril Kulbilohus. Komitee juht Mati Kask toob välja, et üle pika aja toimuvad kõik etapid eri radadel ning laia võistlusgeograafia – võidu sõidetakse Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Eestis.

Hooaja avaetapp LaitseRallyPark´is on jagatud kahele päevale, laupäeval, 12. juunil on kavas tehniline kontroll ning pühapäeval, 13. juunil võistlus. Eelsõitudega tehakse algust pühapäeval kell 10.15.

Ette on näha meistrivõistlustel osalejate arvu kasvu, mõnel etapil võib võistlejate arv ligineda sajani. „Kõige suurem kasv tuleb krosskartide klassis, aga kasvab ka Supercar-klassis osalejate arv,“ ütleb Kask. Lisaks Speedcari ja Semogi krosskartidele on tänavu oodata rajale ka LifeLive sõidukeid.

Krosskardid võistlevad tänavu kereautodest erinevas süsteemis, mis lisaks muule tähendab, et korraga on rajal rohkem võistlejaid. Sõidud muutuvad pealtvaatajatele vaatemängulisemateks – eelsõitudes stardib korraga kuus, finaalis üheksa krosskarti. Uue süsteemi järgi pääsevad krosskartide eelsõitude seitse paremat otse A-finaali, järgmised seitse otse B-finaali jne kuni maksimaalselt üheksa osalejat stardib viimases finaalis. Iga finaali kaks paremat tõusevad järgmisse finaali.

Kereautodega võisteldakse samas süsteemis, milles varasematel aastatel.

Eesti rallikrossil on uus koduleht aadressil estrx.eu, millelt külastajad leiavad võistluskalendri, uudised, fotogaleriid, ametlikud dokumendid ning võistlejad saavad selle lehe kaudu ka Eesti meistrivõistluste etappidele registreeruda. "Vana koduleht oli ajale jalgu jäänud, uus leht on lihtsama ülesehitusega ja info paremini leitav,“ lisas Kask.

Rallikrossi Eesti meistrivõistlused:

12.-13. juuni - 1. etapp, LaitseRallyPark, Harjumaa

26. juuni - 2. etapp, Misso rallikrossirada, Võrumaa

24. juuli - 3. etapp, Piiroja rallikrossirada, Jõgevamaa

7. august - 4. etapp, Vasalemma rallikrossirada, Harjumaa

11. september - 5. etapp, Kehala Ring, Lääne-Virumaa

25. september - 6. etapp, Kulbilohu rallikrossirada, Tartumaa