Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel 30. asetust omav Kontaveit pidas mängu murdepunktiks esimest servimurret, mis tõi seisuks 4 : 2 ja murdis ilmselt vastase ka mentaalselt.

"Kui sain selle murde kätte, tuli koos sellega vabadus ja tundsin end palju mugavamalt. Üldiselt mängisin väga agressiivselt. Ta jäi mu tempoga natuke hätta. Enda esimese serviga väga rahul ei ole protsent oli väga madal. See on kindlasti üks asi, mida saaks palju paremini teha. Aga üldiselt suutsin oma teise servi tõrjeid ära kasutada ja teda piisavalt palju surve alla panna, et tal oleks natuke kiire."

Sellele, et vastane võis olla mingil hetkel juba vaimselt murdunud, Kontaveit enda sõnul ei mõelnud. "4 : 2 seisu pealt sain vabadust juurde ja tempot lisada. Mõtlesin vähem, mis tema teeb, keskendusin ise sellele, et olla agressiivne ning julgelt ja hea tundega edasi mängida."

Kontaveit selgitas, et kõik asjad, mis ta taktikaliselt enne mängu enda jaoks mõttes paika pani, toimisid ka väljakul ideaalselt. "Läksin väljakule, mõeldes, et üritan tema teist servi agressiivselt rünnata need asjad ka toimisid. Algus oli natuke närviline, mõlemad elasime mängu sisse. Aga sain mingil hetkel oma tunde ja löögid kätte. Mingit väga keerulist taktikalist plaani ei olnudki. Teadsin, et pean ta stoppideks valmis olema arvan, et sain nendega küllaltki hästi hakkama. Tema liikuma panemine oli algusest peale mu plaan ja ma arvan, et ka see õnnestus mul väga hästi."

Swiatek, keda Kontaveit on varem kahel korral võitnud, alistas täna teises ringis Eesti juurtega rootslanna Rebecca Petersoni samuti kindlalt 6 : 1, 6 : 1.

"Väga raske mäng tuleb kindlasti. Ta on fantastiliselt hästi mänginud. Mul tuleb nüüd mäng, kus mul tõesti pole midagi kaotada. Kindlasti saame mängida suurel väljakul. Loodan, et tuleb hea mäng. Annan endast parima," vaatas Kontaveit laupäevasele matšile ette.

Mladenovic oli oma pressikonverentsil silmnähtavalt löödud. Ingliskeelsele pressile andis ta väga lühikese kommentaari: "Oli raske päev. Ilmselgelt pole mul palju öelda. See polnud minu päev. Ma ei lasku detailidesse, aga ma ei tundnud end täna hästi."

Mängu statistika: