Eesti läheb mängule vastu teisipäeval Leedu üle saadud 1:0 võidu pealt. Võiduvärava löönud Henri Anieri ei pruugi aga homme platsil näha. Peatreener Thomas Häberli sõnul pole veel selge, kas ründaja on homseks mängukõlbulik. "Henri Anieri osas vaatame, kas ta saab mängida. Loodetavasti saab ta homme mängida, aga lõplikult selgub reedel. Teistega on kõik korras," kinnitas koondise peatreener mängueelsel pressikonverentsil.

Kui palju kavatseb Häberli koosseisu muuta võrreldes Leedu kohtumisega? "Teeme kindlasti muutusi, sest vajame värskeid jalgu," sõnas Häberli, lisades, et kogu koosseisu ta kindlasti välja ei vaheta. "Tahan osadele mängijatele anda kolm päeva peale Leedut uue võimaluse selles formatsioonis tegutseda. Mingid muudatused teeme igas liinis. Ootame õhtuse treeningu ära ja vaatame hommikul, mis seisus mängiajd on. Enne Leedu mängu oli mängijatel tihe programm."

Soomlaste poolelt võib homme platsile tulla ka nende tähtründaja Teemu Pukki. Mida ootab Häberli kohtumisest Soomega? "See tuleb raske mäng, sest neil on palju kvaliteeti, nad mängivad tagant hästi palli üles. Me ei keskendu ainult ühele mängijale, vaid kogu tiimile. Me peame meeskonnana olema Soome jaoks valmis," tõdes Häberli.

Koondises positiivne meeleolu

"Jõudsime ilusti kohale, aga trenni pole väga saanud teha. Tegime ühe taastuva trenni ja nüüd teeme ühe mängueelse ka. Kõik on õnnelikud ja positiivsed, et võit tuli," kirjeldas ääremängija Vlasi Sinjavski koondises valitsevat meeleolu.

Tavaliselt vasakul äärel tegutsev Sinjavski mängis Leedu vastu aga paremkaitses. Kuidas on kohanemine teisel positsioonil õnnestunud? "Lihtne ta pole. See oli minu esimene mäng paremkaitses. Tunnen end vasakul muidugi mugavamalt, aga olen valmis koondise eest mängima igal positsioonil," sõnas 24-aastane koondislane. Pikemat tulevikku Sinjavski paremkaitses siiski ei sihi. "Nagu ütlesin, siis vajadusel mängin, aga pigem olen vasak ääreründaja. Arvan, et minu tugevad küljed on pigem rünnakul."

Kohanemine Tšehhi kõrgliigas

Sinjavski liitus tänavu veebruaris kõrgliigaklubi Karvinaga. "Eks kohanemine võtab natuke aega. Hooaja keskel tulla polnud lihtne. Praegu on juba natukene parem, saan aru, mida treener tahab minult. Vaikselt läheb paremini," sõnas Sinjavski, kes on tänaseks päevaks pidanud Tšehhi kõrgliigas 11 kohtumist ja löönud ühe värava.

Kuidas hindad homset mängu Soomega? "Soome on tugev vastane, tuleb raske mäng. Tahame hästi mängida ja vaatame, mis elu toob," lõpetas ta.

Hein vigastusest paranenud

Leedu vastu ei käinud platsil Karl Jakob Hein. Londoni Arsenali hingekirja kuuluv väravavaht avaldas, et oli viimased kuu aega kimpus vigastusega. "Tol perioodil ei mänginud ma ka duubli eest. Nüüd on aga tervis hea ja olen valmis," kinnitas ta.

Mida peab Eesti tegema, et Soomet võita? "Eks loogiline vastus on, et hoida enda värav puhas ja rünnakul Soomele värav lüüa. Me teame nende tugevusi, peame ise olema distsiplineeritud ning kaitses valmis. Midagi lihtsalt ei tohi anda ning peame võimalused maksimaaltselt ära kasutama."

Heina sõnul pole Häberli ajastul koondise rutiin võrreldes eelneva peatreeneri Karel Voolaidiga eriti muutunud. "Ei ütleks, et see on suurel määral muutunud. Elu on üsna samasugune," sõnas ta. "Eks väiksemad muudatused on kindlasti siiski olnud."